Sadri Alışık 99'uncu doğum gününde kabri başında anıldı

Sinema ve tiyatro oyuncusu Sadri Alışık, doğumunun 99. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Sadri Alışık için düzenlenen törene oğlu Kerem Alışık ve torunu Sadri Alışık da katıldı.

AA

Sinema ve tiyatro oyuncusu Sadri Alışık, doğumunun 99. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki törene, sanatçının oğlu, oyuncu Kerem Alışık ile torunu Sadri Alışık'ın yanı sıra dostları ve sevenleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunup duaların edildiği törenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Kerem Alışık, yıllar geçmesine rağmen babasına duyduğu sevgi ve hasretin bitmediğini dile getirdi.

"GÖZLERİ TÜRKÇE KONUŞAN BİR ADAMDI"

Sadri Alışık'ın derinliği yüksek ve çarpıcı bir sanatçı olduğunu vurgulayan Alışık, "Bugün babamın doğum günü. Hem ramazan ayındayız hem de Kadir Gecesi'ni idrak ediyoruz. Böyle bir vakitte bu anmayı yapıyor olmamız çok güzel. Sadri Alışık, gözleri Türkçe konuşan bir adamdı. Filmlerindeki kadar serseri, resimlerindeki kadar naif, şiirlerindeki kadar filozof insandı. O, karşısındakinin aklına uğramadan, doğrudan kalbine inen bir kişiydi. Komediyi de hüznü de bir arada yaşayan ve yaşatan bir sanatçıydı. Bu geçen zamanda anladım ki babalar duvar gibiymiş, görünmese de dokunurlarmış evlatlarına. Buraya kadar gelip, bizleri yalnız bırakmayan herkese de tekrar teşekkür ediyorum." dedi.