Rubato grubunun solisti Özer Arkun'un şiddet davasında yeni gelişme

Evlenme aşamasında olduğu kız arkadaşına şiddet uyguladığı gerekçesi ile 40 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan Rubato grubunun solisti Özer Arkun'un davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Rubato adlı müzik grubunun müzisyenlerinden Özer Arkun, evlilik hazırlığında olduğu kız arkadaşı Burcu Yılmaz'a 2020 yılının Mayıs ayında şiddet uyguladığı gündeme gelmiş ve Özer Arkun hakkında, 'kasten yaralama, 'basit cinsel saldırı, 'tehdit', 'şantaj', 'hakaret', 'nitelikli yağma' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplamda 40 yıl 6 aya kadarlık hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Sabah'ta yer alan habere göre; davanın 3. celsesinde esas hakkındaki mütalaası belirten Cumhuriyet Savcısı, dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderilmesini talep etti.

Yargılamanın yapıldığı İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkeme'si, 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarının uzlaştırma kapsamında kaldığını belirtti ve bu üç suç yönünden uzlaştırma hükümlerinin uygulanması amacıyla yargılamada olan dosyanın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine hükmetti.

Yaşadıklarını bir kez daha anlatan Burcu Yılmaz ve davalı olan Özer Arkun, uzlaşmayacaklarını belirttiler. Her iki tarafın da uzlaşmıyoruz kararı, ağır ceza mahkemesine gönderildi