RTÜK'ten Aşk Mantık İntikam'a idari para cezası!

İlhan Şen, Burcu Özberk, Burak Yörük ve Melisa Döngel gibi isimlerin başrollerini paylaştığı Fox TV'nin sevilen yapımlarından olan Aşk Mantık İntikam dizisi RTÜK radarına takıldı. RTÜK tarafından sevilen romantik komedi dizisi Aşk Mantık İntikam için para cezası ve program durdurma yaptırımı uygulandı.

AA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 6112 sayılı yasada geçen yayın ilkelerini ihlal eden televizyonlara yaptırım uyguladı.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, haftalık olağan toplantıda, izleme raporları ele alındı. Orman yangınlarına ilişkin iki kez yayın ilkelerini hatırlatan RTÜK, uyarılarını dikkate almayarak kaos ve manipülasyon haberleri veren kanallara yaptırım kararı aldı.

FOX Ana Haber'in orman yangınlarındaki yayınlarının, kriz zamanı haber alma hakkını kullanmak isteyen izleyicide endişe, panik, korku ve infial yaratacak şekilde olduğu kanaatine varan Kurul, yayıncı kuruluş hakkında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Aynı kanalda yayınlanan "Aşk Mantık İntikam" dizisinde toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen ve kadına karşı ayrımcılığı besleyen aşağılayıcı ifadeler olduğu kanaatiyle yayıncı kanala üst sınırdan idari para cezası ve program durdurma müeyyidesi uygulandı.

RTÜK, TR 35'e orman yangını haberlerinden dolayı yayın ilkesini ihlal etmesi nedeniyle yaptırım uygularken, TV8'e de PSV Eindhoven-Galatasaray futbol maçı yayınında birçok defa ruhsatsız ve yasa dışı bahis sitelerinin bant reklam yayınlarına yer vermesi tespiti nedeniyle idari para cezası uyguladı.