Rasim Öztekin kimdir, kaç yaşında? Rasim Öztekin öldü mü, kızı Pelin Öztekin kim

Rasim Öztekin dün geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu hastahaneye kaldırılmıştı. Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin ile ilgili yapılan son dakika açıklamasına göre hayatını kaybettiği belirtildi. Acı haber üzerine internet aramalarında ''Rasim Öztekin kimdir, öldü mü, hastalığı neydi? Rasim Öztekin kaç yaşında?'' soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte kızı Pelin Öztekin'den babası ile ilgili yaptığı son dakika açıklaması

Sanatçı Rasim Öztekin'in, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, dün geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede tedavi görüyordu. Geç saatlerde kızı tarafından kan ihtiyacı olduğu belirtmişti. Dün yapılan bir amelayit sonucu kalbine pil takılan Öztekin'in bugün hayatını kaybettiği belirtildi. İşte ünlü oyuncu ile ilgili son gelişmeler...

Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Öztekin, burada yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Ünlü sanatçının ölümünü Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

Öztekin'e 14 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konulmuştu.

Güldürü geleneğinin nişanesi olarak kabul edilen kavuğu Ferhan Şensoy'dan alan Öztekin, rahatsızlığı nedeniyle sahneye çıkamadığı için, geçen yıl kavuğu Şevket Çoruh'a devretmişti.

Usta sanatçı Rasim Öztekin'in sevenlerini korkutan haber geldi. Öğle saatlerinde fenalaşarak kalp krizi geçiren Rasim Öztekin'in kalbi durdu. Yapılan ilk müdahalenin ardından kalbi yeniden çalıştırımıştı. Ancak hayata tutunamadı.

Kalbine pil takılan Öztekin'in bugün hayatını kaybettiği belirtildi.

14 yıl önce kalp yetersizliği tanısı konan Öztekin, şunları söylemişti:

Yaşamdan hiçbir şekilde kopmamak, sıkı sıkıya sarılmak gerekiyor. Evet zaman zaman ataklar olabiliyor, havanın durumuna göre bile nefesin bozulabiliyor. Özellikle kış aylarında hava kirliliğinden dolayı nefes almakta zorluk çekebiliyorsun ama hemen kendini bırakmamak, tam tersi esas bu sıralarda yaşama daha da sıkı sarılmak lazım.

KIZI PELİN PAYLAŞTI! RASİM ÖZTEKİN İÇİN KAN ARANIYORDU

Kalp krizi geçiren usta tiyatrocu Rasim Öztekin için 0RH(-) kan aranıyor. Kızı Pelin Öztekin, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Babam Rasim Öztekin için 0RH(-) kana ihtiyaç vardır. Acil bir durumda Kadıköy Siyami Ersek Hastanesi'ne gelebilecek kan bağışçıları benimle iletişime geçerse sevinirim" yazmıştı.

RASİM ÖZTEKİN KİMDİR?

Oyuncu Pelin Öztekin'in babasıdır. İstanbul'daki Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olan sanatçı, sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Nöbetçi Tiyatro'da amatör çalışmalarla edindi. Ferhan Şensoy'un Orta oyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı. 2016 yılında Kel Hasan Efendi'nin kavuğu, Ferhan Şensoy tarafından kendisine devredildi. 20 Eylül 2020 tarihinde ise kavuğu Şevket Çoruh'a devretmiştir.

1992-1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı "2071'de Türkiye" adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır. TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Youtube kanalından yayınlar yapmaktadır.

PELİN ÖZTEKİN KİMDİR?

Pelin Öztekin, 17 Şubat 1987 tarihinde İzmit'te dünyaya geldi. Tiyatrocu Rasim Öztekin'in kızı olan Pelin Öztekin 33 yaşında sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da yer alan Nurettin Teksan okulunda tamamladı. Liseyi Fenerbahçe Lisesi'nde bitirdi. Pera Güzel Sanatlar Lisesinde tiyatro eğitimi aldı.

2005 yılında "Hayat Bilgisi" adlı dizide Demet karakterini canlandırdı. 2006 yılında BKM Mutfak'a katıldı. 2007 yılında Haldun Dormen'in yazıp yönettiği Hisseli Harikalar Kumpanyası adlı tiyatro oyununda Şebnem karakterini canlandırdı.

2020'de Star TV'de yayınlanan "Benzemez Kimse Sana" adlı yarışma programında yer aldı.

2003 – Hayat Bilgisi (Demet) (TV Dizisi)

2006 – Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi)

2008 – Sınıf (Gökçe) (TV Dizisi)

2009 – Neşeli Hayat (Kasiyer) (Sinema Filmi)

2008 – 2010 – Çok Güzel Hareketler Bunlar (Pelin) (TV Dizisi)

2010 – Çok Filim Hareketler Bunlar (Sinema Filmi)

2012 – Ben Bilmem Eşim Bilir (Kendisi) (TV Dizisi)

2013 – Doksanlar (Neşe) (TV Dizisi)

2013 – İki Kafadar Chinese Connection (Sibel) (Sinema Filmi)

2015 – Zeyrek ile Çeyrek Bir Ramazan Temaşası (Semanur) (TV Dizisi)

2016 – Hayat Şarkısı (Zeynep) (TV Dizisi)

2018 – Koca Koca Yalanlar (Canan) (TV Dizisi)

2018 – Yuvamdaki Düşman (Nil) (TV Dizisi)

2019 – Aşk Ağlatır (Nagehan) (TV Dizisi)

2020 – Çatı Katı Aşk (Süheyla Durmaz) (TV Dizisi)

Rasim Öztekin 7 Mart 2021 tarihinde geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu hastahaneye kaldırılmıştı. Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin ile ilgili yapılan son dakika açıklamasına göre hayatını kaybettiği belirtildi.