Prenses Diana kimdir, neden ve nasıl öldü? Galler Prensesi Diana'nın intikam elbisesi nedir?

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından kraliyet ailesine dair araştırmalar yapılmaya başlandı. 3. Charles'in eşi ve Prens William ve Prens Harry'nin annesi Prenses Diana 1997 yılında hayata veda etti. Peki, Prenses Diana kimdir, neden ve nasıl öldü? Galler Prensesi Diana'nın intikam elbisesi nedir?

Prenses Diana hayatı İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in vefatının ardından merak edildi. Asil ve zarif olarak akıllara kazınan Prenses Diana İngiliz soylu sınıfının bir üyesi olarak doğdu. Uzun yıllar dünya basınının sık sık gündeminde yer alan Galler Prensesi Diana 1997 yılında sevenlerine veda etti. Prenses Diana kimdir, neden ve nasıl öldü? Galler Prensesi Diana'nın intikam elbisesi nedir?

PRENSES DİANA KİMDİR?

Galler Prensesi Diana (d. Diana Frances Spencer; 1 Temmuz 1961 - 31 Ağustos 1997), İngiliz kraliyet ailesinin bir üyesi, İngiliz tahtının kesin veliahtı olan Galler Prensi (sonradan Kral III. Charles) ilk karısı ve Prens William ile Prens Harry'nin annesidir.

Diana, İngiliz soylu sınıfının bir üyesi olarak doğdu ve Sandringham mülkünde kraliyet ailesine yakın bir yerde büyüdü. 1981'de kreş öğretmeni asistanı olarak çalışırken, Kraliçe II. Elizabeth'in en büyük oğlu Prens Charles ile nişanlandı. Düğünleri 1981'de Aziz Paul Katedrali'nde gerçekleşti ve halk tarafından coşkuyla karşılandı. Bu evlilik ile Diana, Galler Prensesi rolünü üstlendi. Çiftin William ve Harry adında, o zamanlar İngiliz tahtının ardı ardına ikinci ve üçüncü varisi sayılan iki oğlu oldu. Ancak Diana'nın Charles ile evliliği, uyumsuzlukları ve evlilik dışı ilişkileri nedeniyle bitti. 1992'de ilişkilerinin bozulmasının kamuoyuna açıklanmasının ardından ayrıldılar. Evliliklerinde yaşadıkları sıkıntıların ayrıntıları giderek daha çok kamuoyuna duyurulmaya başlandı ve 1996'da boşandılar.

PRENSES DİANA NEDEN VE NASIL ÖLDÜ?

1997 yılında Dodi Al Fayed'le birkaç tatile çıktı. Ağustos ayında Akdeniz'de Dodi'nin 'Jonikal' yatında kaldı. Çok paparazzi kovaladığı için Diana ve Dodi Paris'e dönmeye karar verdi. Dodi'nin babasının otelinde kalmak istediler. 31 Ağustos gecesi saat on iki buçukta Dodi'nin apartmanına gitmek için otelden çıktılar. Otelin arkasından çıktılar fakat paparazzi onları bekliyordu. Giderken şoför (Henri Paul) yolu şaşırdı ve karanlık bir tünelde kaza yaptı. Henri Paul ve Dodi Al Fayed olay yerinde hayatını kaybetti. Paparazziler fotoğrafları çekerken ambulans geliyordu. 2 saat boyunca doktorlar Diana'nın hayatını kurtarmaya çalıştı. Saat dörtte Prenses Diana yaşamını yitirdi. Sadece Diana'nın koruma görevlisi, Trevor Rees-Jones hayatta kaldı.

Haberi duyduğunda Prens Charles, Earl Spencer ve Diana'nın kız kardeşleri İngiltere'den hemen Diana'nın yanına gitti. O sabah da Diana'nın cenazesi İngiltere'ye döndü. 6 gün resmi yas ilan edildi ve 6 Eylül 1997'de yapılan görkemli bir veda töreniyle Diana toprağa defnedildi. Ayrıca öldüğünde sarayın önüne yüzbinlerce not ve çiçek bırakıldı. Prens Harry bir not yazdı: "Mommy" (anneciğim) ve tabutuna bıraktı. 2.5 milyar kişi Diana'nın cenazesini izledi. İngiltere'de bütün kanallar cenazesini gösterdi. Bazı söylentilere göre Prenses Diana'nın ölümünün bir suikast olduğu düşünülmektedir. Ama bunu kanıtlayan bir delil ortaya çıkmamıştır.

GALLER PRENSESİ DİANA VE İNTİKAM ELBİSESİ NEDİR?

Prenses Diana'nın siyah, omuzları açık midi boy elbisesi "İntikam elbisesi" olarak tanımlanmaktadır. Prens Charles'ın ulusal televizyonda evlilikleri sırasında sadakatsiz davrandığını itiraf etmesi üzerine Prenses Diana, katıldıkları bir davette kraliyet ailesinin kurallarına ters olan omuzları açık siyah elbisesini giyiyor. Prens Charles'ın aldatma itirafı sonrasında Diana'nın bu hamlesi kimilerine göre bir baş kaldırış olarak değerlendiriliyor ve intikam elbisesi olarak tanımlanmaktadır.