Prens Harry ve Meghan Markle kapıları tamamen kapattı! Haklarında son karar verildi!

2018 yılında evlenen Prens Harry ve Meghan Markle dünya gündemine bomba gibi düşen hamleyi 1 yıl önce yapmıştı. Geçtiğimiz yılın başında İngiliz kraliyet unvanlarından vazgeçen Prens Harry ve eşi Meghan Markle, Kraliyet Ailesi'nin çalışan üyeleri olarak geri dönmeyeceklerini açıkladı. Çiftin bu açıklamayı Prens Philip hastanede tedavi görürken yapması saygısızlık olarak niteledi. Kraliyet ailesinden cevap gecikmedi.

İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle'ın Kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerine dönmeme kararı aldıklarını duyurdu. 1 yıl önce Kraliyet'ten ayrılan çifte düşünmeleri için süre verilmişti. Çift, bu sürenin dolmasını beklemeden yanıtlarını bildirdi.

Attıkları her adım İngiliz basını tarafından yakından takip edilen Prens Harry ve Meghan Markle çifti, Kraliyet ailesiyle ipleri tamamen kopardı.

Bunun üzerine Kraliçe, üst düzey görevlerin bırakılması durumunda kamu hizmetinin mecbur kıldığı sorumlulukların gereğinin yerine getirilemeyeceğini kaydetti. Bu nedenle; Dük ve Düşesin sahip olduğu onursal askeri görevler ile Kraliyet ailesi üyeleri olarak yardım kuruluşlarındaki himaye görevlerinin yeniden dağıtılmadan önce Kraliçe'ye iade edileceği duyuruldu.

İkinci çocuklarını bekleyen çiftin, bundan sonra ABD'de yaşayacağı belirtilmişti.

Çiftin statüsü konusundaki son karar, doğrudan Kraliçe'ye atıfla verildi ve "Kararları herkesi üzmekle birlikte, Dük ve Düşes, ailenin çok sevilen mensupları olmaya devam edecekler" denildi.