Peker Açıkalın kimdir, kaç yaşında? Peker Açıkalın'ın hastalığı ne, sağlık durumu nasıl?

Peker Açıkalın'ın beyin kanaması geçirdiği, buna bağlı olarak konuşma yetisini kaybettiği iddia edildi. Ünlü oyuncunun haberinin ardından, ''Peker Açıkalın kimdir, kaç yaşında? Peker Açıkalın'ın hastalığı nedir?'' soruları gündeme geldi. Ünlü oyuncu, bir dönemin sevilen dizisi Avrupa Yakası'nda Gaffur karakteriyle hafızalara kazınmıştı. Peki Peker Açıkalın'ın hastalığı nedir? İşte Peker Açıkalın'ın sağlık durumu

Ünlü oyuncu Peker Açıkalın'ın beyin kanaması geçirdiği haberi Magazin gündemine bomba gibi düştü. Bu haberin ardından, oyuncunun hayatı ve hastalığı hakkında araştırmalar hız kazandı. Başarılı oyuncu; Avrupa Yakası, Ekmek Teknesi, Yahşi Cazibe, Maskeli Beşler gibi birçok yapımda rol aldı. Peki, Peker Açıkalın kimdir, kaç yaşında? Peker Açıkalın'ın sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

PEKER AÇIKALIN'IN HASTALIĞI NE, SAĞLIK DURUMU NASIL?

Magazin Burada'nın haberine göre; Peker Açıkalın beyin kanaması geçirdi. Konuşma yetisini kaybeden Açıkalın bir dizi ameliyat geçirdi.

Peker Açıkalın'ın beyin kanaması geçirerek konuşma yetisini kaybettiği ve birçok ameliyat geçirdiği yönündeki iddialara eşi Çilem Açıkalın'dan yalanlama geldi. Açıkalın, "Yalan haber, kaynak ne, kim uydurdu? 4 ay Önce opere oldu. Şuan iyi konuşması." ifadelerini kullandı.

PEKER AÇIKALIN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Peker Açıkalın, 1 Mart 1963 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 60 yaşındaki oyuncunun baba tarafı Üsküp, anne tarafı Selanik göçmenidir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan Peker Açıkalın, daha sonra Nedim Saban, Taner Barlas ve Ali Poyrazoğlu tiyatrolarında oyunculuk yaptı. 1987 yılında Nilüfer Açıkalın'la evlendi ve çift 1994 yılında boşandı.

1989 yılında "Kim Bunlar?" isimli televizyon programı ile TRT 1 ekranlarında seyirci karşısına çıkan Açıkalın, Çiçek Taksi dizisindeki Fırıldak Ömer rolüyle tanındı. Birçok dizide rol alan Açıkalın, Avrupa Yakası adlı televizyon dizisinde, Gaffur karakterini kapıcı rolüyle ekrana taşıdı. Dizide 'Çakkıdı' dansı ile hafızalara kazınan oyuncu, çeşitli nedenlerden ötürü 1,5 sene yer aldığı Avrupa Yakası kadrosundan ayrıldı.

Peker Açıkalın, Avrupa Yakası'ndan sonra Mert ile Gert dizisinde Zihni Göktay'ın canladırdığı Poyraz karakterinin oğlunu canlandırdı. Daha sonra Yahşi Cazibe dizisinde oynamaya başladı fakat ani bir kararla diziden ayrıldı. Bunun nedenini Açıkalın, "Oynadığım karakterin etkisi bir süre sonra azaltıldı. Bir şeyin değişmediğini görünce de ayrıldım. Her şey para değildir, para için ikinci rollerin adamı olmam" diyerek açıkladı. 2011'de Kadıköy'de girdiği bir tartışma sırasında kalp krizi geçirdi.