Oyuncu Ceren Hindistan, davayı kaybetti

Oyuncu Ceren Hindistan 2018 yılında kızının kemoterapi tedavisi görmesini istememiş, hastane yetkilileri de mahkemeye başvurarak tedavisi yapılmayan çocuğun koruma altına alınmasını istemişti. Görülen dava sonuçlandı. Hindistan, davayı kaybetti.

Oyuncu Ceren Hindistan ile bir hastanenin yetkilileri arasında görülen dava sonuçlandı. Hindistan 2018'de böbreğinde tümör olduğu tespit edilen kızı Arya'nın kemoterapi tedavisi görmesini istememişti. Bunun üzerine hastane yetkilileri de mahkemeye başvurmuş ve tedavisi yapılmayan küçük çocuğun koruma altına alınmasını talep etmişti.

Oyuncu Hindistan ise sonradan fikrini değiştirip kızını başka bir hastanede tedavi yaptırdığını söylemişti. Alınan bilirkişi raporuna göre; 6 yaşındaki Arya'nın tedavi edilmemesine rağmen sağlığının kötüye gitmediği fakat ileri dönemde bir sağlık problemi yaşamayacağının garantisinin olmadığı bildirilmişti. Hastane yetkilileri ise çocuğun tekrar tedavi edilse dahi tıbben bir anlam teşkil etmediğini belirtmişti.

Günaydın'ın haberine göre; Aile Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Hindistan'ın Nisan 2022 tarihine kadar 3 ayda bir olmak şeklinde kızını sağlık kontrolünden geçmesi, alınmış olan sağlık raporunun da mahkemeye sunulmasına karar verdi.