İsmet İnönü siyasi hayatı boyunca hangi vazifeleri yapmıştır?

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü siyasi hayatı boyunca hangi vazifeleri yapmıştır?

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü siyasi hayatı boyunca hangi vazifeleri yapmıştır?

Doğru cevap: Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı

OYNA KAZAN İPUCU SORUSU 16 MART 2019

Hafızanın güçlenmesine ve öğrenmeye yardım etmesiyle bilinen vitamin nedir?

OYNA KAZAN CEVABI 16 MART 2019

Hafızanın güçlenmesine ve öğrenmeye yardım etmesiyle bilinen vitamin B12'dir.

B12 NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle hayvansal dokularda bulunur. B12 vitamini megaloblastik anemiyi önlemek için gereklidir, alyuvar üretiminde folik asitin (B9) düzenlenmesine yardım eder ve demir kullanımına yardımcı olur. Doğru sindirim, besinlerin alınması, protein sentezi, karbonhidrat ve yağ metabolizması için gereklidir.

B12 vitamini sinir tahribatını önler, doğurganlığı sağlar, hücre oluşumunu ve uzun yaşamasını sağlar, sinir uçlarının normal gelişimini kolaylaştırır, hafızanın güçlenmesine ve öğrenmeye yardım eder.

Bu vitaminin eksikliğinde yürüme bozukluğu, kronik yorgunluk, depresyon, sindirim bozuklukları, bayılmalar, mide bulantısı, kusma, fazla gaz çıkarma, baş dönmesi, uyku hali, karaciğer büyümesi, göz bozuklukları, halüsinasyonlar, baş ağrıları, dil enfeksiyonu, huzursuzluk, zor nefes alma, hafıza kaybı, sinirsel bozulmalar, kalp çarpıntısı, kansızlık, kulaklarda çınlama, omurilik yıpranması gibi rahatsızlıklar görülebilir.

OYNA KAZAN 21:30 İPUCU

Cevad Prekazi 15 Mart 1989 yılında Şampiyonlar Ligi Kupası’nda hangi Avrupa takımına gol atmıştı?

Doğru cevap: Monaco

OYNA KAZAN 21:30 YARIŞMASI

Bugün 14:00 yarışmasında bir teknik sorun yaşadık. Bu yüzden 14:00 yarışmasına katılan herkese 1 ekstra can jokeri bu akşam düzenlenecek yarışmaya kadar yüklenmiş olacak. Aynı zamanda 21:30 yarışmasında ödül 45.000? olacak! Bizi takip edin!

15 MART OYNA KAZAN İPUCU 14.00

SORU: Kopya geldi! Kız Kulesi neredeydi?

CEVAP: İSTANBUL- ÜSKÜDAR

Salacak Mahallesi, Üsküdar Salacak Mevkii, 34668 Üsküdar/İstanbul

Kız Kulesi, hakkında çeşitli rivayetler anlatılan, efsanelere konu olan, İstanbul Boğazı'nın Marmara Denizi'ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır. Üsküdar'ın sembolü haline gelen kule, Üsküdar’da Bizans devrinden kalan tek eserdir.