Orhan Gencebay'ın sağlık durumu nasıl? Orhan Gencebay koronavirüs mü oldu?

Orhan Gencebay'ın hastaneye kaldırıldı iddialarına yanıt eşi Sevim Emre'den geldi. 1960'larda yayılan Türk müziği tarzının yaratıcı ve öncülerinden olan Gencebay, Devlet Sanatçısı unvanına sahiptir. Orhan Gencebay koronavirüs mü oldu? Orhan Gencebay'ın sağlık durumu nasıl?

Orhan Gencebay'ın koronavirüs olup olmadığı merak konusu oldu. Ünlü sanatçının hastaneye kaldırıldığı iddia edilmişti. Konuya dair son açıklama eşi Sevim Emre'den geldi. Peki, Orhan Gencebay koronavirüs mü oldu? Orhan Gencebay'ın sağlık durumu nasıl?

ORHAN GENCEBAY KORONAVİRÜS MÜ OLDU?

Orhan Gencebay koronavirüs hastalığına yakalandığı öne sürülmüştü. Orhan Gencebay'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Sevim Emre, "Çıkan haberlere istinaden bu açıklamayı yapıyorum. Orhan babanız gayet iyi maşallah. Kale gibi. Her sene olduğu gibi rutin kontrollerde. Yalan haberlere itibar etmeyin, sevgiler" ifadelerine yer verdi.

Sevim Emre, Gencebay'ın koronavirüs aşısı olurken çekilen görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

ORHAN GENCEBAY KİMDİR?

Orhan Gencebay ya da gerçek adıyla Orhan Kencebay (4 Ağustos 1944, Samsun) Türk besteci, ses sanatçısı, şair, enstrümanist, aranjör, müzik yapımcısı, müzik direktörü ve oyuncu.

Arabesk müzik olarak adlandırılan, fakat kendisinin bu terimi "yanlıştır ve eksiktir" gerekçesiyle reddedip Serbest Türk müziği, özgür Türk müziği, serbest çalışmalar ve Gencebay müziği gibi kavramlarla adlandırdığı, 1960'larda yayılan Türk müziği tarzının yaratıcı ve öncülerindendir. Gencebay, 33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı unvanına 1998'de layık görüldü.