Onlar bir dönemin dereceli mankenleriydi! Şimdi yüzlerini gören cennetlik

Bir dönemin en meşhur mankenleri şimdilerde sırra kadem basmış durumdalar. Kimileri ya sadece magazinde gözüküyor kimileri ise başka alanlarda ilerliyor. Ancak bazıları var ki, onlar kendilerini tamamen ekrandan uzaklaştırdılar. Peki bu isimler kimler? Bir dönemin dereceli mankenleri olup şimdilerde yüzlerini gören cennetlik diyeceğimiz isimleri, haberimizde derledik.

AKŞAM/LIFE

Hüsna Köşger

Onlar bir zamanlar podyumların en çok aranan isimleriydiler. Türkiye Güzellik Yarışması ve modellik yarışmalarından elde ettikleri dereceler ile mankenliğe başlayan isimler, daha sonra piyasadan çekilmişlerdi. Kendilerine bambaşka hayat kuran ve ekranlardan uzakta bir yaşam sürdüren o 5 mankeni sizler için derledik.

BİR DÖNEMİN EN POPÜLER 5 DERECELİ MANKENİ

ASLIHAN KORUYAN

1991 yılında Türkiye 2. güzeli olan Aslıhan Koruyan Sabancı, iş insanı Demir Sabancı ile evlenmiş ve cemiyet hayatına geçiş yapmıştı. Anne olan ve günümüzde yemek yazarlığı yapan Aslıhan Koruyan Sabancı, ekranlardan da uzak.

BUKET SAYGI

1998 yılı Türkiye güzeli Buket Saygı, bir dönem şarkıcı Çelik ile de evliydi. Bu evlilikten bir oğlu da olan Saygı artık magazinden uzak bir hayat sürdürüyor.

YÜKSEL AK

2000 yılı Türkiye güzeli seçilen Yüksek Ak Rimer aynı senenin Dünya 3. güzeli de seçilmişti. Evli ve iki çocuk annesi olan Yüksel Ak Rimer, İzmir'de sessiz sakin bir hayat sürdürüyor.

ZEYNEP TOKUŞ

Zeynep Tokuş Yılmaztürk 1998 yılında düzenlenen bir diğer Miss Turkey'de Türkiye güzeli seçilmişti. Bir dönem oyunculuk da yapan Tokuş artık evli ve yoga eğitmenliği yapıyor.

AYSUN KAYACI

Aysun Kayacı Kapancı 1997 yılı Elite Model Look yarışmasında 3. olmuş ve mankenliğe adım atmıştı. Bir dönem oyunculuk da yapan Aysun Kayacı Kapancı, artık evli ve İngiltere'de yaşıyor. Ünlü isim anne de oldu.

NUR GÜMÜŞDOĞRAYAN

2004 yılında Türkiye güzeli seçilen Nur Gümüşdoğrayan, evlenip anne olduktan sonra mankenliği bırakmıştı.