Sosyal medyada yeni akım! 'Once said' ortalığı kasıp kavuruyor

Youtube'da son zamanlarda sık sık 'once said' videolarına rastlıyoruz. Kimi zaman bir dizideki kesitin paylaşılarak verildiği kimi zaman siyasilerin gaflarının paylaşıldığı 'once said' trendlerde sürekli karşımızı çıkıyor. Humor akımı olarak da bilinen 'once said' ne demek? Once said akımı nereden çıktı?

Once said akımı sosyal medyayı kasıp kavuruyor. Hem Youtube'da hem Twitter'da kullanıcılar ünlülerin sözlerini 'once said' etiketiyle paylaşıyor. Son zamanlarda sık sık Youtube'da karşımızı çıkan ve laf sokmalar, gaflar ve taşı gediğini oturtmuş cümleleri anlatan 'once said' ne demek?

ONCE SAİD NE DEMEK?

Once Said İngilizce tabirlerin gençler arasında yaygınlaşmasıyla modalaşan kullanımlar arasına girdi. Google Translate'in 'Bir kez söyledi' diye çevirdiği ifade 'Bir zamanlar demişti ki' gibi kültürel bir çeviri ile daha anlaşılabilir. Once said paylaşımları Humor akımı olarak da biliniyor. Yunanca eironeia’dan gelen Humor “inceden inceye alay etme” demektir. İroni anlamına gelir.

ONCE SAİD AKIMI NEREDEN ÇIKTI?

Kullanıcılar genelde ilk defa bu ifade ile ünlü komedyen Tolga Çevik'in Tolgshow videolarıyla karşılaştıklarını söylüyor. Tolga Çevik'in yönetmen ile atışmaları üzerine kurulmuş programda ünlü komedyenin laf sokmaları 'once said' mottosuyla Youtube'a yükleniyor.

Tolga Çevik videolarından sonra dizi ve filmlerde izleyicinin beğendiği diyaloglar, parodi programlarındaki viral olmuş laf sokmalar, siyasilerin gafları da 'once said' akımına kapıldı.

İşte 'once said' akımından bazı örnekler: