Oktay Kayarca, Nebahat Çehre, Burak Özçivit... Ünlü isimlerden Filistin'deki hastaneye kanlı saldırı düzenleyen İsrail'e tepki

Geçtiğimiz akşam İsrail, Gazze'deki bir hastaneye saldırı düzenledi. Kanlı saldırıda yüzlerde Filistinli hayatını kaybetti. Oktay Kayarca, Nebahat Çehre ve Burak Özçivit gibi birbirinden ünlü isimler İsrail'in saldırısına sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlar ile tepki gösterdi.

AA

Sanat dünyasından ünlü isimler, İsrail'in Gazze'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olduğu hastane saldırısına X ve Instagram başta olmak üzere sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Sinan Albayrak, Instagram hesabından yaptığı yayında sanatçıların Filistinlilerin yaşadıklarına sessiz kaldığını belirterek, "Neyi bekliyoruz. İstanbul ayağa kalkmadığı sürece dünya ayağa kalkmaz. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Neyin korkusunu yaşıyoruz. Gazze yanındayız, Filistin yanındayız. Bu bizim meselemiz." dedi.

Oktay Kaynarca, paylaşımında "Bütün dünyanın bu katliama karşı koyması şarttır. Acil barış inşa edilmelidir." çağrısında bulundu.

Bergüzar Korel, "Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil görmüyor musunuz? Bu bir soykırım." ifadelerini kullandı.

Engin Altan Düzyatan, "Dil, din, ırk fark etmeksizin masum insanların hayatını kaybetmesi kabul edilemez. Sivillere yapılan saldırı bir an önce durmalı. Barış hep öncelik olmalıdır. Savaşa hayır." açıklamasını paylaştı.

Pelin Akil, "Özellikle hastaneyi hedef almak ne demek? Bu bir insanlık suçudur. Masumlardan, çocuklardan, yaşam mücadelesi veren insanlardan çekin artık elinizi, yeter." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Nebahat Çehre, "Aklım da kalbim de asla kabul etmeyecek. Hastaneyi vurmak ne demek?" dedi.

"BU SAVAŞ FALAN DEĞİL, BU BİR SOYKIRIM"

Bülent İnal, "Gazze'de Katliam Var" etiketiyle "Soykırımcı, savaş suçlusu İsrail, Gazze'de hastane vurdu." açıklamasını yaptı.

Burak Özçivit, "Savaşa Hayır" etiketiyle, "Hastaneyi vurmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu çağda bu nasıl olabilir? Görüntülere yürek dayanmıyor." ifadelerini kullandı.

Cem Uçan, "Özgür Filistin" ve "Terörist İsrail" etiketleriyle paylaşımında, "Bu savaş falan değil. Bu bir şerefsizlik, namussuzluk. İnsanın geleceği en aşağılık nokta. Bu bir soykırım. Allah bu dünyada yanınıza bırakmasın İsrail. İnşallah kendi kanınızda boğulun..." ifadelerini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu da şunları ifade etti:

"Kadın, çocuk, sivil ayırmaksızın masum insanların bulunduğu bir hastaneyi bombalamak vahşettir, en büyük insanlık suçudur. Bunun adı savaş değil, terörizm ve soykırımdır. İsrail işlediği vahşetle, on yıllardır sürdürdüğü zulümle insanlığın karşındadır. Eşi görülmemiş bu insanlık suçunu göz ardı etmek, bu suça ortak olmaktır. Dünya artık uyanmalı ve akan kana bir son verilmelidir."

Mustafa Ceceli, "Bu katliam son bulmalı. Hasta, yaşlı, çocuk demeden acımasızca katledilen binlerce insan... Çok yazık..." diyerek üzüntüsünü paylaştı.

Oyuncu Sinem Kobal, paylaşımında "Savaşın her türlüsünü kınıyoruz. Hele ki bu yapılanlar, bu zalimlik acilen son bulmalı." dedi.

Şarkıcı Cenk Eren, "İsrail artık bir devlet değil, terör örgütüdür." yorumunu yaptı.