Nuri Alço'dan Fatma Girik'e veda... Sözleri duygulandırdı

Nuri Alço, Fatma Girik'in cenaze törenine katılan isimler arasında yerini aldı. Yeşilçam'ın kötü adamı olarak bilinen Nuri Alço, Fatma Girik'e veda etti. Alço, ''Türk sineması bugün yaşıyorsa Fatma Girik sayesinde. Bizler onun sayesinde varız'' şeklinde konuştu.

Fatma Girik, pazartesi günü koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü

hastanede hayatını kaybetti. Fatma Girik için Şişli Belediyesi başkanlık binasında ve Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi

Ünlü ismin cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınan namazın ardından naaşı Muğla'nın Bodrum ilçesine götürüldü.

Törene, Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, manevi kızı Ahu Turan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, birçok sanatçı, siyasetçi ve sevenleri katıldı.

Nuri Alço, Fatma Girik'in cenazesinde Haberler.com'a özel açıklamalar yaptı. Alço, "Fatma Girik yaşanır, anlatılmaz. Anlatmaya kalksan aylar yıllar sürer. Onun bu güzelliğini, yaptığı işleri, cana yakınlığını, film setlerinde hep işçinin ve emekçinin yanında olması...

Bambaşka bir insan, yeri hayatı boyunca doldurulamaz. Türk sineması bugün yaşıyorsa onun sayesinde. Bizler onun sayesinde varız. Türk sinemasının bir Fatma ablası, annesi, babası, her şeyi. Hep emekçinin yanında olmuş, ezilen kişinin yanında olmuş güzel bir insan. Ruhu şad olsun" şeklinde konuştu.