'Nişanlı' krizi patlak vermişti... İsmail Balaban'ın kardeşi Turan Balaban'dan yeni açıklama!

Survivor 2021'de Ünlüler takımında mücadele eden İsmail Balaban, iletişim ödülünü kazanmasının ardından annesi Ümmü Gülsüm Balaban ile yaptığı telefon görüşmesiyle gündeme bomba gibi düştü. Anne Balaban'ın İsmail Balaban'ın nişanlısının hakkında söyledikleri olay yaratırken Turan Balaban, konuya ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Turan Balaban, 'İsmail ile uzun süredir konuşamadığı için anlık duygular ile hareket etmiş ve bu konuşmaların yayınlanmayacağını düşünerek böyle bir konuşma yapmıştır.' dedi.

TV8'de ekrana getirilen Survivor 2021 yarışmasında Ünlüler takımı iletişim ödülünü kazandı ve uzun bir aranın ardından aileleri ile konuştu. İsmail Balaban, annesi Ümmü Gülsüm ile konuşması esnasında nişanlısı hakkında şoke eden sözler duydu.

Anne Balaban, 'Oğlum, senin bırakıp gittiğin gibi değilmiş hiçbir şey burada. O senin bıraktığın gittiğin kız değilmiş oğlum, sen bilirsin. Beni burada öldürdüler oğlum, ben ölümlerden döndüm. Hiçbir şekilde onun adını anma orada.' sözleri ile hem ekran başındakileri hem de İsmail Balaban'ı şoke etti.

İsmail Balaban, duyduklarının ardından ödül alanını terk ederken daha sonra Acun Ilıcalı, 'Nişanlını aramak ister misin?' diye sordu. Balaban da 'Nişanlımı değil, annemi aramak istiyorum' ifadelerini kullanırken neler yaşandığını öğrenmek istediğini de sözlerine ekledi.

İsmail Balaban ve annesi arasında geçen konuşmanın detayları merak edilirken iddiaların önüne geçmek isteyen Turan Balaban, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Balaban, şu ifadeleri kullandı:

'Dünden bu yana yaşanılan hadise tamamen iki aile arasındaki görüş ayrılıklar ve anlaşmazlıktan kaynaklanmaktadır. Aylardır evladından uzak olması sebebiyle duygusal yoğunluğu herkesin tahmin ettiği üzere üst seviyede olan annem İsmail ile uzun süredir konuşamadığı için anlık duygular ile hareket etmiş ve bu konuşmaların yayınlanmayacağını düşünerek böyle bir konuşma yapmıştır.

Neticede o bir anne ve İsmail sona yaklaşmışken onun kötü hissetmesini, dikkatinin dağılmasını isteyeceğini düşünmek gülünç olur. Yakın çevremizdeki insanlar da zaten olaya vakıflar. Her ne kadar yanlış anlaşılmaya oldukça açık bir durum gibi görünse de karşı tarafı zan altında bırakmaya yönelik veya küçük düşürmek gibi bir çabamız kesinlikle bulunmamaktadır.

Özellikle nişanlısı hakkında yazıp çizilen asılsız iddialar ve akla getirilmemesi gereken düşüncelerin seyri bir kadın ve ailesi için onur kırıcıdır. Bunun haricinde kaleme alınan her şey asılsız ve yalan haberdir. Bizler İsmail'in özel hayatı ile gündemde değil de her zaman olduğu gibi performansı ile adından söz edilmesini istiyoruz. Düşüncelerinizi ve meraklarınızı anlamakla birlikte konunun hassasiyetinin dikkate alınmasını ve duyarlı olunması gerektiğini vurgulamak isteriz.

Bir konuya daha açıklık getirmek isterim ki; yaşanılan hadiselerin SMS toplamak için yapılmaya çalışılan bir algı ve çalışma olduğuna dair söylemler içindir. Bizler ki zaten oldukça büyük bir aileyiz. Ne kendisinin performansı dışında bir olay ile adının anılmasını, ne ailemizin ne de başka ailelerin bu tarz bir algıyı kabul etmesi mümkün değildir.

Acun Medya tarafımıza ulaşmış, konuşulanların yayınlanmaması hakkında bir görüşmemiz olmuştur fakat diğer yarışmacılara haksızlık olacağını ifade etmişlerdir. Diğer yandan diğer yarışmacıların önünde olan bir konuşma olduğu için bu konunun önümüzdeki yarışlarda etkisinin süreceğini ve İsmail'in psikolojik durumunun açıklamasının olmayacağını düşünerek yayınlamaktan başka seçeneklerinin olmayacağını belirtmişlerdir.

Bu yüzden ne prim yapmak ne polemiklerin gündeminde olmak ne de algı yaratmaya çalışmaktayız. Gerekli hassasiyeti göstermenizi tekrar rica ederiz.'