Nebahat Çehre Kızılcık Şerbeti'nde hangi rolü reddettiğini açıkladı! Eğer kabul etseydi...

Nebahat Çehre Kızılcık Şerbeti dizisinden kendisine rol teklifi geldiğini ancak kabul etmediğini açıkladı. Nebahat Çehre'nin Kızılcık Şerbeti'nde reddettiği rolü duyan herkes, benzerlik açısından en doğru isim olurdu yorumlarında bulunmaya başladılar.

Kızılcık Şerbeti dizisi 2022-2023 sezonuna damgasını vurdu. Dizide; farklı yaşam değer ve kültürlerine sahip iki ailenin dünür oluşları ve gelişen olaylar anlatılıyor. Türk Sineması'nın usta oyuncuların ve Türkiye eski güzellerinden Nebahat Çehre, kendisine Kızılcık Şerbeti dizisinden teklif geldiğini ancak rolü oynamayı kabul etmediğini açıkladı.

NEBAHAT ÇEHRE KIZILCIK ŞERBETİ'NDE HANGİ ROLÜ REDDETTİ?

Katıldığı bir etkinlikte magazin gazetecilerinin sorularını cevaplayan Nebahat Çehre, Kızılcık Şerbeti'nin yapımcısı tarafından kendisine Sönmez karakteri için rol teklifi geldiğini belirtti.

Çehre, "Kızılcık Şerbeti'nden bana da teklif gelmişti. Faruk Bey ile biz kardeş gibiyiz, onun çok iyi iş yapacağını biliyordum. Ama o karaktere ben uygun değildim ve Faruk Bey de dedi. Bilmeyerek söyledik, yanlış çünkü senaristler sizin oynayacağınızı bilmedikleri için... Böyle bir karakteri zaten biz size teklif getiremeyiz dediler. Anneanne rolüydü. Tabi ki oyuncu çok iyi, çok başarılı ama... Orada Nebahat Çehre hala o beklentide değil." açıklamasını yaptı.

NEBAHAT ÇEHRE, SÖNMEZ ANNEANNE ROLÜNÜ NEDEN REDDETTİ?

Çehre, Aliye Uzunatağan'ın oynadığı Sönmez karakterini neden reddettiğini de şöyle açıkladı:

"Sanat filmi yaparım; her türlü kılığa, yaşlı anneanne rolüne girerim tabi ki. Oyuncunun kısıtlamaması lazım ama orada olmazdı o. O fiziğe uymadım. Yoksa istedim, hikaye güzel ve iş yapacağını da biliyordum."

NEBAHAT ÇEHRE İLE EVRİM ALASYA'NIN BENZERLİĞİ

Öte yandan bu açıklamanın ardından sosyal medyada Evrim Alasya ile Nebahat Çehre'nin benzerliklerine dikkat çekildi. Muhteşem Yüzyıl'da Çehre'nin gençliğini oynayan ve benzerlikleri ile çok sık gündem olan iki ismin, anne-kız benzerliği açısından daha uyumlu olacağı yorumları da geldi.

Nebahat Çehre'nin gençliği ve Evrim Alasya*