Murat'ın gazına geldim sporu abarttım

Sanatının yanı sıra oğlu Ediz ile çektiği renkli videolarla gündeme gelen popçu Özgün Uğurlu, bir dönem kaslı vücuduyla da dikkat çekmişti. “Baklavalarım şöbiyet oldu” diyen şarkıcı, “Murat Boz yaptıysa ben de yaparım dedim. Yolda yürürken bile tişörtümü açıp baklavalarımı gösteriyordum, psikolojik bir sorun haline gelmişti” dedi.

Akşam

YASEMİN İLAN

Pop müzik dünyasına 2005 yılında Elveda adlı şarkısıyla giriş yapan Özgün Uğurlu, sonrasında dünyaya gelen Down Sendromlu oğlu Ediz ile de her zaman gündem oldu. Yakın zamanda 'İmtiyaz' adlı şarkısıyla tekrar sevenleriyle buluşan Özgün Uğurlu, Akşam Gazetesi okurları için tüm samimiyetiyle özel hayatını, yaptığı işleri ve duygularını anlattı.

Hoşuma giden şarkıları yapıyorum. Bunlardan 8-10 tanesi 'Elveda' ve 'Sadece Arkadaşız' şarkılarım gibi tutsa bir şarkıcının kariyeri için çok büyük başarı oluyor.

YENİ ŞARKINIZ İMTİYAZ ÇIKTI? HİKÂYESİNİ ANLATIR MISINIZ?

'İmtiyaz', Grand Müzik'ten çıktı. Kendime ait bir müzik şirketim var ama Hayrettin Güneş ile tanıştıktan sonra onunla yol kat etmek istedim, güçbirliği yaptık.

ŞARKILARI KISKANIR MISINIZ?

Kenan Doğulu'nun hemen hemen bütün şarkılarını kıskanırım. Onun şarkılarını sahnemde söylemeyi çok severim.

MÜZİK LİSTELERİNDE LİSTE BAŞI OLANLARI BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?

Hak etmediğim hiçbir ödülü almam. 2020'de 'Mahzen' şarkım tuttu, çok sevildi ama sonrasında yaptıklarımdan verim alamadım. Bu süreçte gelen birçok ödül teklifi oldu, hepsini geri çevirdim. Çünkü ödül alacak bir şarkım yok son zamanlarda. Müzik listelerinde başarılı diye adı geçen şarkıcıları da tanımıyorum.

GÖRÜNTÜME HAYRANDIM

Bir ara vücut çalıştınız nedeni yakışıklı popçuları kıskanmanız olabilir mi?

Ben Murat Boz'un gazına geldim. Onun teknede bir fotoğrafı çok konuşulmuştu, sonra vücut yapmıştı. Ben de yapabilirim dedim. Kafayı kırdım, vücudum güzelleşince yolda yürürken bile tişörtümü açıp insanlara hava atıyordum. Psikolojiik bir sorun halini almıştı benim baklavalarıma olan hayranlığım. Sonrasında sporu bıraktım, baklavalarım şöbiyete dönüştü.

'ANTİDEPRESAN'I SÖYLESEM TUTMAZDI

Türk müzik dinleyicisinin kafasında bir kalıp var tüm şarkıcıları belli bir kalıba oturtuyor, onun dışına çıkmasını istemiyor. Sanatçıların aynı tarzda müzik kariyerini sürdürmesini istiyor, alıştığı tarzda şarkılarla kabul ediyor o kişiyi. Benim de zaman zaman farklı tarzlarda denemelerim oldu ve tutmadı. Yaptığımız işler bazen kitleye geçmiyor. Mesela geçen yıl en çok dinlenen şarkı hiç kuşkusuz 'Antidepresan' oldu, o şarkıyı ben söylesem öyle bir etki yaratmazdı, tutmazdı.

AİLECE ÇİZGİ KARAKTER OLDULAR

Down Sendromlu oğlu Ediz'in doğumunun ardından keman sanatçısı eşi Nida Uğurlu birlikte çocuk şarkılarına merak salan Özgün, önce çocuk şarkıları albümü yaptı ardından Ediko adında bir YouTube kanalı açtı. Videoların 75 milyon izlenme aldığını söyleyen Özgün "Tuvalet şarkımız 15 milyon izlendi. Benim büyük emek verdiğim İstiklal adlı şarkımla aynı izlenmeye ulaştı, şaşkınım" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN MEŞHUR ÇOCUĞU BENİM OĞLUM

Magazine hiçbir zaman malzeme olmadığını anlatan Özgün, tek magazinimiz oğlum Ediz oldu. Onun Down Sendromlu oluşu dikkat çekti. Türkiye'de yüzlerce sanatçının çocuğu var ama bakarsanız içlerinde en bilineni en meşhur olanı Ediz. Bunun da nedeni Down Sendromu ile dünyaya gelişi oldu. İster istemez dikkat çekti, çok fazla haber yapıldı. Biz de bu konuda insanların bilinçlenmesi için Ediz'i göz önünde tuttuk.

EDİZ SAYESİNDE TANINIR OLDUM

Fazlasıyla normal bir hayat yaşadığım için benden magazine malzeme çıkmadı. Yıllardır şarkılarım hep bir numara oldu, radyolarda en çok çalınanlar arasında ama insanlar yüzümle şarkılarımı ikisini birleştiremedi. Özgün deyince 'Ediz'in babası' diye anılıyorum. Ediz'in doğuşuyla benim bilinirliğim arttı. Bir süre sonra şarkılarımdan çok Ediz'in babası Özgün konuşulmaya başlandı. Bu yüzden artık Ediz'i çok fazla göz önünde tutmak istemiyorum.