Muhteşem Yüzyıl'da Şah Sultan'ı aslında Deniz Çakır değil o isim oynayacakmış!

Osmanlı Devleti'nin 10. Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlatan Muhteşem Yüzyıl dizisinde, Kanuni Sultan Süleyman'ın kız kardeşi Şah Sultan'ı Deniz Çakır oynamıştı. Ancak bu rol ilk olarak Deniz Çakır'a değil, başka bir isme teklif edilmişti. Muhteşem Yüzyıl'da Şah Sultan rolü için Deniz Çakır'dan önce düşünülen ismi, haberimizde derledik.

Aslıhan Gürbüz ile Deniz Çakır, yıllar önce Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şahuban Sultan / Şah Sultan rolü için karşı karşıya gelmişti. Osmanlı Devleti 9. Padişahı Yavuz Sultan Selim'in kızlarından biri olan Şah Sultan / Şahuban Sultan, tarihe adını unutulmaz kişiler arasında yazdırmıştı.

Şah Sultan / Şahuban Sultan; tarihte eşinden şiddet gören ilk sultan olarak da biliniyor. Yaşanan bu olay, Muhteşem Yüzyıl dizisinde birebir sahnelenmişti.

MUHTEŞEM YÜZYIL'DA ŞAH SULTAN / ŞAHUBAN SULTAN'I DENİZ ÇAKIR OYNAMIŞTI

Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan Muhteşem Yüzyıl dizisinde, Sultan Süleyman'ın kız kardeşlerinden birisi olan Şah Sultan / Şahuban Sultan'ı başarılı oyuncu Deniz Çakır oynamıştı.

Ancak bu rolün ilk olarak Aslıhan Gürbüz'e teklif edilmiş olduğu çok az kişi tarafından biliniyor.

ASLIHAN GÜRBÜZ MUHTEŞEM YÜZYIL'DA ŞAH SULTAN / ŞAHUBAN SULTAN OLACAKTI

Yahşi Cazibe, Ufak Tefek Cinayetler ve Masumlar Apartmanı dizisindeki rolleri ile yıldızını parlatan başarılı oyuncu Aslıhan Gürbüz, Şah Sultan / Şahuban Sultan olacaktı.

Gürbüz konu için, "Muhteşem Yüzyıl'daki rolüm Deniz Çakır'a verildi" açıklamasında bulunmuştu.