Mood Ödül Törenleri'ndeki bağış, Umudum Olur Musun? derneğine ulaşmadı iddiası

Azra Akın'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Umudum Olur Musun? derneğine, Mood Ödül Törenleri'nde eserlerden elde edilen gelirin bağışlanmadığı iddia edildi. Akın, 'İnandık ve kandırıldık.' dedi.

Yakın zamanda gerçekleşen 8. Mood Ödül Töreni'nde büyük bir skandal yaşandı. Günaydın'ın haberine göre; töreni organize eden Burak Akan adlı kişi, törende Azra Akın'ın da yöneticilerinden olduğu Umudum Olur musun? adlı derneğe bağış yapılacağı açıklamasında bulundu. Ünlü isimler geceye, destek amacıyla eserleriyle katılım sağladılar.

Bu isimlerden Arzum Onan'ın bir heykeli 100 bin TL'ye, Nurgül Yeşilçay'ın resminin ise 50 bin TL'ye satıldığı açıklandı.

YAPILAN BAĞIŞLAR DERNEĞE ULAŞMADI İDDİASI

Ancak iddiaya göre yapılan bu bağışlar derneğe ulaşmadı. Törenin ardından geceyi düzenleyenler kişiler sus pus oldu. Umudum Olur Musun? derneğinin yönetim kurulu başkanı olarak sunuculuk yapan Azra Akın ve gecenin diğer sunucusu Mustafa Üstündağ şu açıklamayı yaptılar:

Akın, "İnandık ve kandırıldık, çok üzgünüm" dedi. Üstündağ ise, "Destek olmak için geceye katıldım. Olanlara çok üzüldüm" dedi.

Dernek tarafından konuyla ilgili yasal sürecin başlatıldığı belirtildi.