Milli voleybolcu Hande Baladın'ı tehdit eden şahsın hapsi isteniyor

Milli voleybolcu Hande Baladın, kendisini tehdit eden Mustafa Neşeli adlı kişiden şikayetçi olmuştu. İddianame tamamlandı. Mustafa Neşeli'nin, müşteki Hande Baladın'a, ''Yüzüne asit atacağım'' ifadesini kullandığı belirtildi ve ''Silahla tehdit'' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Milli voleybolcu Hande Baladın, ülkemizin elde ettiği Milletler Ligi Şampiyonluğu ve Dünya Voleybol Sıralaması'nda elde ettiği zirve başarısından tam 3 gün sonra sosyal medya hesabından tehditlere maruz kalmıştı. Hande Baladın, "Can güvenliğim yok. Korkuyorum" diyerek savcılığa başvurmuş ve şikayetçi olmuştu.

Sabah'ta yer alan habere göre; Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kaydı olduğu ve aynı zamanda hastanede teknik personel olarak çalıştığı belirlenen Mustafa Neşeli, 1 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Neşeli'nin savcılık ifadesinde, "Sosyal medya hesabıma düşen reklamlarda firmanın yüzü olan Hande Baladın isimli şahsı gördüm. Kendisine ulaşmaya çalışıp reklamları engellemek istedim. Bu süreçte kendisine duygusal bir yakınlık hissetmeye başladım" dediği öğrenilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve tamamlanan soruşturma sonrası düzenlenen iddianamede; sanık Mustafa Neşeli'nin, müşteki Hande Baladın'a, "Yüzüne asit atacağım" ifadesini kullandığı belirtildi ve "Silahla tehdit" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi.

İddianame gönderildiği Asliye Ceza Mahkemesi'nce değerlendirme aşamasında.