Metin Hara'nın duruşmasında bu kez tanıklar konuştu: Tedavi yok motivasyon var!

Diploması olmadığı halde hasta tedavi ettiği iddia edilen Metin Hara'nın duruşmasında tanıklar dinlendi. Tanıklar, Hara'nın ‘insanları tedavi etmediğini, onları iyileştirmek üzere konuşmalar yaptığı'nı söyledi.

Dünyaca ünlü model Adriana Lima ile olan aşkıyla adını duyuran Metin Hara'nın "Diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak" suçlamasıyla yargılandığı davada tanıklar dinlendi. Fizyoterapi lisansına sahip olduğunu öne süren ve Sufi Nefes ile iyilik halini artırdığını söyleyen Metin Hara, duruşmaya katılmadı. Hara'nın sempozyumlarına katılan tanıklar, ünlü ismin insanları tedavi etmediğini, sadece iyi hissetmeleri için konuşmalar yaptığını söyledi.

İNSANLAR HASTA DEĞİL

Metin Hara'nın kurduğu şirketin yöneticisi Eser Mitrani, "Bize gelen insanlar hasta değildir, tedavi olma durumları yoktur. Metin Bey, insanların motivasyonlarını artırmak için sahnede konuşmalar yapmaktadır" dedi. Tanık olarak dinlenen diğer isim Nurettin Kulak, 'Sempozyumlarının içeriği olumlu düşünceyle alakalıydı, hasta tedavisine ilişkin bir durum olmamıştır' diye konuşurken Aker Çıtak da Hara'nın insan düşünce alışkanlıklarına yönelik önerilerde bulunduğunu aktardı. Mahkeme, eksik hususların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

HEKİM DİPLOMASI BULUNMUYOR

İddianamede, ihbar üzerine Hara'nın sahibi olduğu "İnsanagüven" isimli danışmanlık şirketini inceleyen Beşiktaş Kaymakamlığı'nın, şirketin faaliyet izninin bulunmadığını, Hara'nın hekim diploması olmadığını, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği kapsamında bulunan uygulamaları yapabileceğine dair herhangi bir sertifikası olmadığı halde "Tamamlayıcı Tıp Uzmanı" unvanını kullandığını tespit ettiği aktarılıyor.