Melisa Tapan'dan Sakıp Sabancı itirafı! Dedesi hakkında bilinmeyenleri açıkladı

Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan, cemiyet hayatının genç nesil üyelerinden biri. Magazinden uzak bir yaşam tercih eden Melisa Tapan, merhum dedesi Sakıp Sabancı hakkında konuştu.

Ünlü iş insanı Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan, dedesi merhum Sakıp Sabancı hakkında konuştu. Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden olan ancak kuzenleri Hakan Sabancı, Hacı Sabancı, Kerem Kamışlı gibi magazinel bir isim olmayı tercih etmeyen Melisa Tapan, çocukluğunun nasıl geçtiğini ev dedesinden neler öğrendiğini, Sabah'a verdiği röportajda anlattı.


Tapan, "Çocukluğumda dedemle vakit geçirebildiğim için çok şanslıyım. Böylelikle en saf yıllarımda pek çok anımız birikti. Dedemin bana bıraktığı en büyük mirası değerleriydi: eşitlikçi bakışı, kalbindeki sevgi, filantropik düşünce yapısı... Akşam yemeğine her zaman şükrederek ve aile büyüklerini anarak başlardı. Ardından işleriyle ilgili kararları almak üzere, ben dahil, hepimizin fikrini sorardı; her birimize özel ve önemli hissettirirdi. Tasarrufa büyük önem verirdi."

"Ülkemizi, çocukları, hayvanları, doğayı çok severdi. Küçük şeylerden büyük mutluluk duymayı dedemden öğrendim. Dışarıda nasılsa evde de öyleydi, olduğu gibiydi. Kimse için değişmezdi. Geldiği hayatı, yeri hiç unutmazdı."

'Dedeniz hayatta olsaydı onunla neler yapmak isterdiniz?' sorusuna da yanıt veren Melisa Tapan:

"Ona sarılmak isterdim. Çok sevgi dolu bir dedeydi, saatlerce oyunlar oynardık. Bir de düşüncelerini, vizyonunu dinlemek isterdim. Hayata böylesine bağlı, sevgi dolu ve çok yönlü bir insan olmasının yanı sıra bu kadar başarılı ve halkın sevgisini nasıl kazanabiliyor, nasıl olduğu gibi kalabiliyor. Bunları anlamak isterdim." ifadelerini kullandı.