Melis Babadağ'dan AKŞAM'a özel açıklamalar

TRT1'in yeni dizisi Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı, Deniz Müzesi Komutanlığı'nda gerçekleşen lansmanıyla yayın hayatına başladı. Barbaros Hayreddin Paşa ve kardeşlerinin hikayesini anlatan dizide Zeynep karakterini canlandıran aktris Melis Babadağ ve dizinin yönetmeni Doğan Ümit Karaca, projeyi AKŞAM'dan Hüsna Köşger'e anlattılar.

Yayın hayatına dün akşam başlayan Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisi için Deniz Müzesi Komutanlığı'nda bir lansman düzenlendi. Dizinin başrol karakterlerinden Zeynep'i canlandıran aktris Melis Babadağ ile projenin yönetmeni Doğan Ümit Karaca, Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nı AKŞAM'dan Hüsna Köşger'e anlattılar.

'ÇOK İYİ BİR PRODÜKSİYONUN İÇİNDE OLMAK HER ZAMAN DOYURUCU OLUYOR'

Melis Babadağ'ı bu projede nasıl bir karakterle göreceğiz? Bu karakterde oynadığı diğer işlerden farklı olan ne var?

"Tabi ki birçok karakter gibi anlatamayacağım sırlara sahip bir karakter. Kendisi çok fedakar, bir yetimhanede çalışıyor. Şifacı. Ve hayat da kendisi istemese de onu, bir savaşçı haline getirmiş. Kötü adamlara karşı hem kendini hem de çocuklarını müdafaa edebilecek kadar güçlü, cesaretli biri."

Bu zamana kadar oynadığınız rollerden daha farklı bir rol oynuyorsunuz. Böyle bir tarihi karakteri seçmenizdeki etken neydi?

"Çok iyi bir prodüksiyonun içinde olmak her zaman doyurucu, iyi bir deneyim oluyor. Kendini tekrar eden işlerde oynarsam biraz başka türlü bir yere gidiyor. Oyunculuk benim için bir deneyim, hayatta bir macera alanı. Keyif almam gerekiyor yaptığım işten.

Bu da benim için çok ekstrem bir deneyim olacak. Kılıç dersleri aldım, baya savaşıyorum. Romantik komediler de her zaman çok sevdiğim işler, orada da oynamayı çok keyifli buluyorum. Aile işleri de her zaman olduğu gibi. "

'HEPSİ KARAKTERLERİNE ÇOK YAKIŞIYOR'

Tüm tarih dizileri içerisinde farklı bir konseptte diziyi görüyoruz. Çünkü denizde geçen bir hikayesi var. Yurt dışından gelen bir ekibin olduğunu biliyoruz. Sadece ilk bölüm özelinde konuşursak, diğer tarih dizilerinden farklı nasıl bir çekim tekniği uyguladınız? Seyirci olarak farklı ne göreceğiz?

"Bizim için de çok ciddi bir öğrenme aşamasıydı. Söylediğiniz gibi deniz üzerinde geçen ilk hikaye bu. Dönem olarak artı günümüzde de deniz üzerinde çekilmiş bir hikaye yok, henüz ülkemizde. Bunun en büyük handikabı aslında; neyi, nasıl yapacağımız. Suyla birlikte olduğundan ve gemiler işin içine girdiğinde bunun gerçekten denizlerde mi yapılacağı yoksa içi dolu havuzlarda mı yoksa içinde su olmayan tamamen bluebox'la kaplanmış havuzlarda mı yapılacağına dair...

Doğan Ümit Karaca, oyuncular Melis Babadağ ve İsmail Filiz'in ortasında yer alıyor.*

Ülkemizde de hiçbirimizin ciddi bir deneyimi yok. Asıl mesele o. Gelen ekip aslında başlangıç sekansıyla ilgili olarak bizdeki bu eksikliği gidermiş oldu. Giriş sekansı onların yaptığı bir projedir. Mısır'dan Adel Adeeb isimli bir yönetmen arkadaşımız geldi ve bir Alman görüntü yönetmeni geldi.

Bu insanların daha önce deniz üzerinde proje deneyimleri var. Hatta o gemilerin nasıl yapılacağı, çekmenin nasıl pratik olarak sağlanacağı konusunda bize bir nevi ilk başta klavuzluk etmiş oldular. Ama en nihayetinde anlatılan şey bir hikaye. İmkanlarınız doğrultusunda her şeyi sağlayabilirsiniz. "

Çok güçlü bir oyuncu kadrosu var. Sadece bununla bile proje heyecan uyandırıyor. Karakterler için isimler seçilirken, neye göre bir kriter belirlendi?

"İşinde hep iyi olan ve iyi yapmakta olan insanlar var. Neden o, neden bu, nasıl seçildiden ziyade hepsinin karakterlerine çok yakıştığını söyleyebilirim. Daha ilk bölümden her biri oynadığı karakteri, çok güzel ete kemiğe büründürdüler."

Şeyma Subaşı Youtube'a neden geri döndü?