Mehmet Yalçınkaya'dan MasterChef şampiyonu Serhat Doğramacı hakkında itiraf: Elemelerde onu seçmemiştik ancak saatlerce kantinde bekledi

MasterChef Türkiye'nin şeflerinden olan Mehmet Yalçınkaya, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Masterchef Türkiye 2020 şampiyonu Serhat Doğramacı hakkında itiraflarda bulundu. Yalçınkaya, 'Tüm yarışmacıları seçmiştik. Ancak bir yarışmacı evde kalmayı kabul etmedi ve sözleşmeyi imzalamadı. O sırada kantinde bekleyen ve gitmek istemeyen Serhat'ı çağırdık ve yarışmaya son anda katıldı' dedi.

TV8 ekranlarının en sevilen yarışma programlarından olan Masterchef Türkiye geçtiğimiz pazar günü yayınlanan final bölümü ile şampiyonunu belirledi. Barbaros Yoloğlu ile finale kalan Serhat Doğramacı şampiyon oldu. Mehmet Yalçınkaya, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını cevapladı.

SERHAT DOĞRAMACININ MASTERCHEF HİKAYESİNİ ANLATTI

Serhat Doğramacı'nın MasterChef katılma hikayesinden bahseden Mehmet Yalçınkaya, şu ifadeleri kullandı: 'Biz içerde yemekteyiz. Artık MasterChef çekimleri için son aşamalardayız. Kadro belirlenmiş durumda. O esnada İrem Bey'e telefon geldi. Dediler ki 'Burada bir çocuk var. Israrla kantinde burada oturuyor. Uzaktan gelmiş'. Biz de yarışmacıları seçtik. Ancak pandemiden dolayı yarışmacıların belirlenen evlerde kalmaları gerekiyordu. Serhat'tan önce seçtiğimiz bir yarışmacı, evde kalamayacağını söyleyerek sözleşmeyi imzalamadı. O zaman da Serhat'ı çağırdık. Son 1 saat kala marketten alışveriş yapıp yemek yaptı ve MasterChef'e seçildi.'

Barbaros ve Serhat'ın imza tabaklarını değerlendiren Mehmet Yalçınkaya, 'Şöyle bir şey var. Barbaros oradaki son finalde bizim gözümüze batan şey bir lezzet düşüklüğüydü. Görsel olarak da Serhat baya bir öndeydi. Her yemeğin kendine göre klas bir özelliği var. Bu adamlar zaten düz bir tabak getirmez. İkisi de şartları zorlayan yarışmacılar. Biz bir MasterChef ekolü yaratmak için yola çıktık. Şu an o çocuklar çok iyi yerlerde ve biz bununla gurur duyuyoruz' dedi.