Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz! Çocuklar Duymasın dizisinde Tamer Karadağlı bombası

Çocuklar Duymasın dizisinde Haluk rolünü 9 sezon boyunca Tamer Karadağlı oynamıştı. Ancak Tamer Karadağlı'yla özdeşleşen Çocuklar Duymasın dizisindeki Haluk rolüyle ilgili, çok az kişinin bildiği bir gerçek bulunuyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı Çocuklar Duymasın'ın Haluk'u, Şahap Sayılgan ise Sihirli Annem'in Sadık'ı olarak seyircinin hafızalarına yerleştiler. Tamer Karadağlı ile Şahap Sayılgan 1993-1999 yıllarında Türkiye'nin ilk günlük dizisi olma özelliğine sahip Ferhunde Hanımlar'da iki bacanağı oynamışlardı. Levent Çelmen ile birlikte ailenin üç damadını oluşturan ve daha sonra rol aldıkları Çocuklar Duymasın ile Sihirli Annem dizilerindeki rolleriyle özdeşleşen Tamer Karadağlı ile Şahap Sayılgan, Çocuklar Duymasın dizisinde çok az kişinin bildiği bir olayı yaşamışlardı.

TAMER KARADAĞLI'NIN DEĞİL ŞAHAP SAYILGAN'INMIŞ

Çocuklar Duymasın'ın o dönemki yapımcısı Süleyman Nebioğlu senarist Birol Güven'e, "Ben buldum başrolü, Ferhunde Hanımlar dizisindeki damat!" der. Ancak Birol Güven damatları karıştırır.

Nebioğlu'nun aklındaki isim ortanca damat Şahap Sayılgan, Güven'in anladığı ise küçük damat Tamer Karadağlı olur. Karışıklık sonucunda Tamer Karadağlı'ya tam 3 kez teklif gelir. Ünlü oyuncu rolü, o dönemde ekranda olan Dadı ve Tatlı Hayat dizisi dışında 3. bir sit-com tutmaz düşüncesiyle hep reddeder ancak görüşmeye gittiğinde rolü almış bir şekilde odadan çıkar.

Halen birbirleriyle yakın dost olan iki isimden Şahap Sayılgan ise, bir sezon sonra fantastik fenomen çocuk dizisi Sihirli Annem'de, Sadık rolüyle başrol olur.

ÇOCUKLAR DUYMASIN VE ARKA SOKAKLAR GERÇEĞİ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın rol aldığı diziler bitse de, yakın arkadaş olarak görüşmeye devam ettiği isimler arasında Özgür Ozan da bulunuyor. Çocuklar Duymasın'ın Selami'si ve Arka Sokaklar'ın Hüsnü Çoban'ı olarak hafızalarda yer edinen Özgür Ozan ile Tamer Karadağlı, Çocuklar Duymasın dizisinde; 5 yaşından bu yana arkadaş olan ve aynı işi yapan iki karakteri oynuyorlardı. Dizideki iş arkadaşlıkları bitse dahi, görüşmeye devam eden ve son olarak yan yana Türker İnanoğlu'nun cenazesinde görüntülenen iki isim aslında Arka Sokaklar dizisinde de beraber rol almışlardı.

Tamer Karadağlı; yıllar evvel aynı oyunda beraber rol aldığı Zafer Ergin ile yakın arkadaşı Özgür Ozan'ı ziyarete gittiği bir gün, her iki isimden de aldığı teklifle konuk oyuncu olarak tek bir sahnede rol aldı. Bu sayede, her iki isim başka bir projede de kamera karşısına geçmiş oldu.