Mavera'nın Asife'si Dilaray Yeşilyaprak'dan dikkat çeken açıklama: Oyuncular sosyal medya ile değerlendiriliyor

Asife karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Dilaray Yeşilyaprak ile sosyal medyadan oyunculuğa kadar birçok konuyu ele aldık. Son dönemde oyuncuların sosyal medya ile ön plana çıkmasını değerlendiren Mavera'nın Asife'si Dilaray Yeşilyaprak, ''Tercihim sosyal medyadaki takipçinin kariyere giden bir araç olmamasından yana olurdu. Ama maalesef öyle bir yönelim var. Oyuncuların oyunculuklarıyla değerlendirilmesini isterdim tabi ki.'' dedi. İşte röportajın devamı...

AKSAM.COM.TR/LIFE MAGAZİN

Merve SAMIT

Hercai, Benim Adım Melek ve şimdide Mavera dizisinde Asife karakteri ile rol alan Dilaray Yeşilyaprak, oyunculuğa dair açıklamalarda bulundu. Ünlü isimlerle rol alan Yeşilyaprak, sosyal medyanın oyunculuğa etkisinden oyunculukta eğitime kadar birçok konuda merak edilenleri cevapladı.

Aksam.com.tr'den Merve Aydın'ın sorularını yanıtlayan Dilaray Yeşilyaprak, oyunculuk serüvenini "Eğitimlerde aldığım o hazzın peşini bırakamadım açıkçası. Oyunculuk denedikçe zenginleşen bir şey. Ben de her gittiğimde daha çok sevdim, daha çok denemek istedim, tabularımı yıkmak istedim. Ve süreç bu şekilde başladı." sözleri ile anlattı.

TRT 1'in Benim Adım Melek dizisinde rol aldınız. Hercai ve şimdi de yine TRT 1'in Mavera dizisinde rol alıyorsunuz. Dilaray Yeşilyaprak kısaca kimdir biraz kendinizden bahseder misiniz?

26 yaşındayım. İstanbul'da doğup büyüdüm ve burada okudum. Gezip görmeyi, doğayı çok seven biriyim nitekim işlerim de başladığımdan beri hep şehir dışı oldu. Evet kendi düzeninizden uzak oluyorsunuz. Zorlukları var ama her gittiğim işte başka topraklarda bulunmak, o toprakları tanımaya çalışmak benim için heyecan vericiydi. Kışın kayak yapmayı, yazın bol bol yüzmeyi çok seviyorum. Suya aşık bir insanım. Beni her şeyden soyutlayan, bedenimi, ruhumu dinginleştiren bir şey. Zaten yengeç burcuyum sanırım su burcu olmanın da etkileri. Yeni şeyler denemek hoşuma gidiyor. Neyi yapıp yapamayacağımı görüp yapabildiğimin üzerine gitmek istiyorum. Çünkü bence her şey de başarılı olmaya çalışmaktansa seni motive eden yapabildiğini düşündüğün şeylere odaklanmalısın.

'TABULARIMI YIKMAK İSTEDİM'

Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiniz? Oyuncu olmasaydınız hangi mesleği yapmak isterdiniz?

Eğitimlerde aldığım o hazzın peşini bırakamadım açıkçası. Oyunculuk denedikçe zenginleşen bir şey. Ben de her gittiğimde daha çok sevdim, daha çok denemek istedim, tabularımı yıkmak istedim. Ve süreç bu şekilde başladı. Menajerime duyduğum güven de isteğimi pekiştirdi. Çünkü oyunculuk zorlu ve ucu bucağı olmayan bir yolculuk. Bu yolu kiminle yürüdüğünüz çok önemli. Güvendiğiniz kişiyle yürümek önemli. Kısaca kendimi ait hissettiğim yer oyunculuk oldu diyebilirim.

Oyunculuğu seçmeseydim üniversitede öğretmenlik okumuştum, öğretmenlik yapabilirdim. Çocukları çok seviyorum. İnsanın en saf, en temiz hali onlar. Hayal güçlerine hayranım. Oynadıkları oyuna yüzde yüz inanıyorlar. Bence oyuncu olarak aslında bizim o hayal gücüne, o inanmışlığa ihtiyacımız var.

Oyunculuk alanında kendinize kimi örnek alıyorsunuz?

Şu ismi örnek alıyorum diye spesifik bir cevap vermek zor. Yerli, yabancı birçok işi takip ediyorum, izliyorum. Bu hem keyifli vakit geçirmek için hem de kendimi geliştirmek için bir yol tabii ki. İzlerken oyunculuğuna hayran kaldığım bir sürü kişi oluyor. O sahnede ben ne yapardım? Nasıl oynardım? bunların hayalini kuruyorum.

Ramazan'dan bahsetmişken çocukluğunuzda Ramazan'la ilgili aklınızda kalan bir anı varsa bizimle paylaşır mısınız?

Öyle aklıma gelen tek bir anı yok. Genel olarak düşündüğümde o kalabalık sofralar, özenle hazırlanmış yemekler, sıcak sohbetler hoşuma giderdi.

Asife karakterini "Gerektiğinde rüzgâr gibi esen, aynı zamanda o kadar naif" olarak tanımladınız. Peki, kendinizi Asife'ye benzettiğiniz yönleriniz var mı?

Asife sarayın içinde kendini hapsolmuş, sıkışmış hissediyor. Annesini küçükken kaybetmiş. Babası ona hep mücevher gibi davranmış, çok seviyor ama veziri atıf gözünü boyamış. Yalanlarına inandırmış. Asife de babası gerçekleri görsün, gözünü açsın istiyor. Bütün savaşı bunun için. Aynı zamanda çok yardımsever biri halkın içine gizlice karışıp onlara yardım ediyor. Bir gün çarşıda bir olay üzerine haceyle karşılaşıyor. Kimsenin yapmadığı iyiliği yapan o adama hayran oluyor. Evet çok naif ama sarayın içinde onu bekleyen şeylere karşı gardını almış ve dimdik duruyor. Benzer yönümüz için sadece bu inadını, inandığı şeyler için verdiği savaşı söyleyebilirim.

Sosyal medyada takipçi sayısının fazla olduğu isimler oyunculuk alanında daha çok ön plana çıkmaya başladı. Peki, sizce sosyal medya kariyere giden bir araç mı yoksa sadece vakit geçirilen bir mecra mı?

'OYUNCULARIN OYUNCULUKLARIYLA DEĞERLENDİRİLMESİNİ İSTERDİM'

- Tercihim sosyal medyadaki takipçinin kariyere giden bir araç olmamasından yana olurdu. Ama maalesef öyle bir yönelim var. Oyuncuların oyunculuklarıyla değerlendirilmesini isterdim tabi ki.

Son olarak genç olmanıza rağmen birçok başarılı dizide yer aldınız. Peki, bundan sonrası için yeni projeleriniz, hayata dair planlarınız neler?

- Şimdiye kadar çok mutlu olduğum, keyif aldığım işlerde yer aldım. Bundan sonrası içinde içime sinen, bir karakteri başından alıp sonuna kadar götürebileceğim uzun soluklu projeler diliyorum.