MasterChef'in ünlü jürisi Somer Sivrioğlu'ndan iddialı sözler: ''Türk mutfağının Don Kişot'uyum!''

MasterChef Türkiye yarışmasında ilk sezondan beri jüri üyeliği yapan ünlü Şef Somer Sivrioğlu, Türk mutfağının dünya üzerindeki yeri üzerine açıklamalarda bulundu. Kendisini ''Türk mutfağının Don Kişot'u'' olarak tanımlayan Somer Sivrioğlu, iddialı açıklamalarda bulundu.

MasterChef Türkiye yarışmasında ilk sezondan beri jüri üyeliği yapan ünlü Şef Somer Sivrioğlu, kariyerini hem Türkiye'de hem de Avustralya'da başarılı bir şekilde sürdürüyor. Gastronomi üzerine çalışmalarını yıllardır devam ettiren ve Anadolu mutfağı üzerine yayımları da bulunan Somer Sivrioğlu, AKŞAM TV'de Hüsna Köşger'in sunduğu Gurme Sohbetler programına konuk oldu. Ünlü şef; Türk mutfağı üzerine yaptığı açıklamada kendisini, "Türk mutfağının Don Kişot'u" olarak tanımladı.

Somer Sivrioğlu: "Her aşçı iyi bir şef değildir"

Ünlü şef, Türk mutfağının dünya mutfakları arasındaki konumu ve ayırıcı özelliğini sorusu üzerinden verdiği cevapta, "Biz maalesef körler sağırlar birbirini ağırlar, kendi kendimizle böbürlenmeyi çok seviyoruz, kendi sınırlarımız içerisinde övünmeyi çok seviyoruz. Ve Türk mutfağı olduğu zaman konu, pazarlamamızı çok iyi yapamıyoruz." dedi.

Sivrioğlu açıklamasında, "Benim için dünya gastronomisinin kalbinin attığı yerlerde, Türk mutfağının dünyada nerede olduğunu belirleyici olarak niteliğe ben bakarım. Bunu söylerken şunun hepsini de söylüyorum; ben bunu bir Türk mutfağı aşığı, Türk mutfağı, Türk mutfağı Don Kişot'u olarak söylüyorum. Olması gereken yer kesinlikle ilk 3'te" ifadelerini de yer verdi.