MasterChef jüri üyeleri kimlerdir? MasterChef Türkiye 2020 jürisi

TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye programı izleyiciler tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor. Program, reyting sonuçları listesinde zirveyi kimseye kaptırmıyor. MasterChef jürisi de en az yarışmacılar kadar dikkat çekiyor. Yaptığı yemekleri jüriye beğendirmeye çalışan yarışmacılar kıyasıya rekabet ediyorlar.

MasterChef Türkiye her sezon farklı yarışmacılarla düzenleniyor. Rekabetin eksik olmadığı programda yarışmacılar tüm hünerlerini gösteriyorlar. MasterChef Türkiye jüri üyeleri de en az yarışmacılar kadar ilgi görüyor.

MASTERCHEF TÜRKİYE 2020 JÜRİ ÜYELERİ

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

Mehmet Şef, 1974 yılında Bolu'nun Yenigüney köyünde dünyaya geldi. Mehmet Yalçınkaya, 1988’de orta öğrenimini bitirerek başlamış olduğu mesleki kariyerinde Türkiye’nin üst düzey tesislerinde görev aldı. Yalçınkaya, dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. 2004’te İstanbul Yemek Akademisi'nde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı.

2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatları'nda dünya ikincisi oldu.

Yalçınkaya hakkında 2013 yılında Al monitör yazarı Californiya Üniversitesi Öğretim Üyesi Pınar Tremblay tarafından Inno Turkish Cusine adlı makale yayınlandı.

SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR?

Somer Sivrioglu, 25 Mayıs 1971’de İstanbul’da doğdu. Annesi aynı zamanda bir şef ve restorancıydı. Sivrioğlu, 1995 yılında akademik kariyer için Avustralya'ya gitti. Master yaparken şeflik kariyeri başladı. Restoran zincirlerinde yöneticilik yaptı.

Sydney'de menüsünde pek çok Türk lezzeti bulunan ve marka haline gelen bir Türk restoranı açtı. Misafir jüri olarak Türk mutfağını tanıtmak için MasterChef Avustralya'da yer aldı. 2015 yılında Türk mutfağını sevdirmek için bir kitap hazırladı.

DANİLO ZANNA KİMDİR?

İtalyan Danilo Zanna, 15 Nisan 1982 tarihinde dünyaya geldi. Üç kardeşten en küçüğü olan Danilo Zanna, aile restoranlarında çalışarak şeflik kariyerine başladı. İtalyda’da Gastronomi okudu. Seyahat amaçlı geldiği Türkiye'de aşkı bulunca burada kalmaya karar verdi.

Çeşitli TV programlarında şeflik yapmaya başladı. İstanbul Culinary Enstitute’de İtalyan yemekleri workshopları hazırladı ve gastronomi öğrencilerine danışmalık yaptı. Derya’nın Dünyası, İtalyan İşi, Elin Oğlu, Aşk Zamanı, İyi Fikir, Görümce, Lezzetin Şarkısı, Lezzet Akademisi gibi projelerin içerisinde yer aldı.