6 Aralık MasterChef'te kim elendi? MasterChef'e dün akşam veda eden isim kim oldu?

MasterChef'te elenen isim belli oldu! MasterChef Türkiye eleme oyunu ile 6 Aralık Pazar akşamı izleyici karşısına çıktı. Finale kısa bir süre kalan yarışmada adaylar yarışmada kalmak için birbirleriyle kıyasıya mücadele içine girdi. Bu akşam şefler 3. eleme adayını belirlemek için takımlardan suşi yapmalarını istedi. Kırmızı takımın kaybettiği eleme oyununda Eray potaya gönderildi. Eleme potasında Ebru, Eray ve Serhat mücadele etti. Peki, MasterChef'e kim veda etti?

Ekranların heyecanı bol yarışma programı MasterChef Türkiye eleme oyunu ile izleyici karşısına çıktı. Yarışmanın  5 Aralık Cumartesi akşamı yayınlanan bölümünde  2. eleme adayı da yine kırmızı takımdan olmuştu. İlk aday Ebru olurken 2. aday ise Eray'ın dokunulmazlık alması ile Serhat oldu. Bu akşam oynanan 3. dokunulmazlık oyununu tekrar kırmızı takımın kaybetmesi üzerine Eray da potaya gitti. Eray, Ebru ve Serhat arasında oynanan eleme oyununda nefesler tutuldu. Peki, MasterChef'te kim elendi? İşte yarışmaya veda eden isim...

MASTERCHEF DOKUNULMAZLIK OYUNUNU KİM KAZANDI?

MasterChef'te eleme oyunundan önce haftanın 3. dokunulmazlık oyunu oynandı. Rekabetin had safhada olduğu dokunulmazlık oyununda şefler yarışmacılardan sushi yapmalarını istedi. Kırmızı ve mavi takım yarışmacıları arasında oynanan oyunda yarışmacılar üst düzey performans gösterdi. Şeflerin tadımı sonrası dokunulmazlığı kazanan taraf mavi takım oldu ve 3. eleme adayı kırmızı takımdan Eray oldu.

MASTERCHEF'TE KİM ELENDİ? 

MasterChef'in 6 Aralık Pazar akşamı yayınlanan bölümde nefes kesen eleme mücadelesi yaşandı. Yarışmada finale doğru adım adım yaklaşılırken 3 kilit isimin eleme potasında mücadele etmesi ekran başındakileri heyecanlandırdı. Eray, Ebru ve Serhat arasında oynanan eleme oyununda şefler yarışmacılardan Karides - Tarhana Crumble yapmalarını istedi. Yarışmacılar bu yemeği yapmakta zorlansalar da şeflerin beğenisini kazanabilmek için en iyi tabağı yapmaya çalıştı. MasterChef'te bu hafta elenen isim Ebru oldu. Ebru MasterChef'e veda etti...

MASTERCHEF DÜN AKŞAM NELER YAŞANDI?

MasterChef Türkiye’nin 114. bölümünde Mehmet şef günün menüsünü açıkladı. Dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan yedi çeşit meze yapılması istendi. Bu mezelerin hazırlanması için yarışmacılara verilen süre ise bir saat idi. Ayrıca bu hafta kaptanlar düellosunu kazanan Eray'ın avantajı açıklandı. Eray, mezelerin hepsi yapıldıktan sonra hem kendi takımının hem de karşı takımın yaptıkları mezeleri inceledikten sonra Kabak Çerkez mezesini değerlendirme dışında tutulması için iptal etti. Şefler, bu iptal edilen mezenin tadımını yaptı. Eğer bu meze iptal edilmese Kırmızı takımın kazanacağını belirtti.

İki takım tarafından hazırlanan mezeler, programın özel 3 konuğu tarafından tek tek değerlendirildi. İlk gelen 2018 MasterChef yarışmacısı Mehmet Sur oldu. Şırdancı Mehmet tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Mavi ve Kırmızı takım 3-3 berabere bitti.

Dokunulmazlık oyununda ikinci konuk 2019 yarışmacısı Faruk Batuhan Öner idi. MasterChef Faruk Batuhan, altı çeşit mezenin tadımını yaptı ve seçtiği tabağı kaldırmasıyla kazanan takımı belirledi. Faruk Batuhan'ın seçimi sonrasında iki takım yine 3-3 berabere kaldı.

Son olarak bu sezon yarışan Tanya Kilitkayalı ilk dört tadımda Mavi takımı seçti. Böylece dokunulmazlık oyununu Mavi takım kazanmış oldu. Tanya, denediği tüm tabaklarda Mavi takımın yaptığı yemeği seçti. Böylece 6-0 kazanan Mavi takım, toplamda 12-6 kazanmış oldu.