Bill Gates ve Melinda Gates 124 milyar dolarlık mal paylaşımında anlaştı

Bill Gates ve eşi Melinda Gates'in boşanma kararı alması dünya basınında ilk sırada yerini aldı. Bill Gates, arkadaşı olan 97 yaşındaki Charlie T Munger'ı avukatı olarak tuttu. Çiftin 124 milyar dolar değerindeki mal paylaşımını nasıl yapacağı merak konusu olurken detaylar ortaya çıktı.

DHA

Microsoft'un kurucusu Amerikalı milyarder Bill Gates ve eşi Melinda Gates, ortak bildiri ile boşanacaklarını açıkladı. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Bill Gates, 27 yıllık evliliği sona erdirme kararı aldıklarını duyurdu. Bill & Melinda Gates Vakfının kurucuları olarak vakfı idare etmeyi sürdüreceklerini belirtti. Bill Gates, eşi Melinda Gates'ten boşanmak için yakın arkadaşı olan 97 yaşındaki milyarder Charlie T Munger'ı tuttu. Munger, aynı zamanda Gates'in milyarder arkadaşı olan Warren Buffett tarafından yönetilen Berkshire Hathaway Holding'te başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Forbes dergisine göre serveti 124 milyar dolar olan Gates dünyanın en zengin dördüncü kişisi. Bill Gates serveti, 1970'lerde kurduğu ve bugün dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft'a borçlu. Çiftin Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımda, birlikte yönettikleri vakfın misyonuna inanmaya devam ettikleri ve bu alandaki faaliyetlerini sürdürecekleri yer aldı. Çift bu süreçte özel hayatlarına saygı gösterilmesini de talep etti. 1994 yılında evlenirken bir evlilik sözleşmesi imzalayan çift, mal paylaşımı konusunda anlaşma sağladı. Özel bir anlaşma imzalayan çift, bunu gizli tutma kararı aldı.