Mahsun Kırmızıgül'ün filmi 'Prestij Meselesi'nde görevsizlik kararı

Mahsun Kırmızıgül'ün Prestij Meselesi adlı son filmin durdurulması için Hilmi Topaloğlu'nun oğlu Volkan Topal tarafından dava açılmıştı. Mahkeme kararını açıkladı. Dava dosyasının yetkili ve görevli İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmedildi ve duruşma ertelendi.

IHA

Mahsun Kırmızıgül kendi hayat hikayesini anlattığı Prestij Meselesi filmini tamamlamış ve filmde, kendisine albüm çıkaran müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu'na da yer vermişti. Hilmi Topaloğlu'nun oğlu Volkan Topal, 'Prestij Meselesi' filminde babasının itibarını zedelediği iddiasıyla Mahsun Kırmızıgül'e dava açtı.

Söz konusu davanın görülmesine İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tarafların avukatı katıldı. Duruşmada davacı avukatı, önceki beyanlarını tekrarladıklarını söyleyerek tedbir talebini yineledi. Davalı tarafın avukatı ise mahkemeden tedbir talebinin reddine karar verilmesini istedi.

GÖREVSİZLİK KARARI VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, davacı tarafın iddialarının görevli İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nce değerlendirilmesi gereken taleplerden olduğunu belirterek, dosya hakkında görevsizlik kararı verdi. Mahkeme, dosyanın yetkili ve görevli İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.