'Asker kaçağıyım' diyen Linet'in yıllar önceki açıklaması ortaya çıktı

Yeşilköy'de sahne aldığı mekanda ''İsrail'de doğdum. 5 yaşımdan beri şarkı söylüyorum. Ne zaman okul bitti, 'Askerlik vakti' dediler. Ben de Türkiye'ye geldim. İsrail'de asker kaçağıyım bu arada'' açıklamasında bulunan Linet'in yıllar öncesinde verdiği röportaj ortaya çıktı. Askerlik konusunda konuşan Linet'in ''Orhan Gencebay'a kendimi dinletme fırsatını yakaladım. Sesimi çok beğendi, sonrasında elimden tutmaya karar verdi. Ama gel gör ki, bu sefer de askerlik geldi çattı. Normalde askerlik 2 sene ama o dönem kadınlar haddinden fazla olduğu için şansıma 3 ayda tezkeremi verdiler.'' sözleri kafaları karıştırdı.

Yeşilköy'deki bir mekanın açılışında sahne alan Linet, dikkat çeken açıklamaların altına imzasını attı. 'Asker kaçağıyım' diyen Linet, "İsrail'de doğdum. 5 yaşımdan beri şarkı söylüyorum. Bir Türk sanat müziği sanatçısı kızıyım. Türk bayrağını, Türk müziğini her yerde gururla taşıyorum. Ne zaman okul bitti, 'Askerlik vakti' dediler. Ben de Türkiye'ye geldim. Asker kaçağıyım bu arada. Dedim ki ne olursam olayım Türkiye'de olayım, Türkiye'de öleyim" açıklamasında bulunmuştu.

Linet'in açıklaması büyük ses getirirken 2015 yılında verdiği röportaj ortaya çıktı. Yine askerlikle ilgili bir açıklamada bulunan Linet, şunları söylemiş:

"Orhan Gencebay'a kendimi dinletme fırsatını yakaladım. Sesimi çok beğendi, sonrasında elimden tutmaya karar verdi. Ama gel gör ki, bu sefer de askerlik geldi çattı. Normalde askerlik 2 sene ama o dönem kadınlar haddinden fazla olduğu için şansıma 3 ayda tezkeremi verdiler."