Linet kimdir, kaç yaşında? Şarkıcı Linet aslen nerelidir?

Geçtiğimiz günlerde İsrail'de asker kaçağı olduğunu açıklayan Türk kökenli Yahudi şarkıcı Linet, Eurovision'da İsrail'i temsil etmek için ülkedeki XFactor yarışmasına katıldı. Ünlü şarkıcı performansıyla jüri üyelerini büyüledi ve bir sonraki tura geçmeye hak kazandı. Linet kimdir, kaç yaşında? Şarkıcı Linet aslen nerelidir? gibi soruların yanıtları ise yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.

Şarkıcı Linet, 2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil etmeyi hedefliyor. Türkçe ve İbranice söylediği şarkıyla İsrail'deki "X Factor" yarışmasına katılan Linet, jüriyi etkilemeyi başardı. Şarkıcı, bir sonraki tura geçmeye hak kazandı. Peki, Linet kimdir, kaç yaşında? Şarkıcı Linet aslen nerelidir? İşte tüm merak edilenler...

LİNET KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Linet Menaşi, 5 Mart 1975'te İsrail başkenti Tel Aviv'de dünyaya gelmiştir. İsrail'de doğup büyümüştür. Annesi bir dönemlerin önemli Türk sanat müziği şarkıcılarından olan Bursalı Leyla Özgecan, babası ise İstanbullu Şumuel Menaşe'dir.

İlk albümünü 10 yaşında İsrail'de yapan Linet, 1993 yılında Ani Ana isimli şarkı ile Eurovision Şarkı Yarışması İsrail elemelerine katılmıştır. Türkiye'deki ilk albümü 1995 yılında yayınlanmıştır. Türkçe ve İbranicenin yanı sıra Arapça ve İngilizce şarkılar da söylemektedir.

2003 yılında İsrail'de "Different Woman" adlı bir stüdyo albümüne imza atan sanatçı, aynı zamanda İsrail'de şekerci dükkânı açarak ticaret işine de atılmıştır.

2006 yılında Türkiye'ye dönme kararı alan Linet çeşitli mekanlarda sahne almaya başlamış, 2009 yılında da "Paylaşmak İstiyorum" adlı beşinci albümünü müzikseverlerin beğenisine sunmuştur.