Levent Ülgen aslen nereli, eşi kim? Levent Ülgen kimdir, kaç yaşında?

Levent Ülgen, Menajerimi Ara'ya misafir oluyor. Her pazar akşamı ekrana gelen yapımda birbirinden eğlenceli anlar yaşanıyor. Bu akşam ekrana gelecek olan bölümde yer alacak Ülgen, Kiralık Aşk, Akasya Durağı, Bizim Okul, En Son Babalar Duyar gibi yapımlarda yer almıştır. Peki, Levent Ülgen kimdir, kaç yaşında? Levent Ülgen aslen nereli, eşi kim?

Levent Ülgen, bu akşam Star Tv'de yayınlanan dizi Menajerimi Ara'ya konuk oluyor. Pazar akşamları yayınlanan diziye birçok isim konuk oluyor. Ülgen'in en bilinen yapımları arasında Akasya Durağı yer alıyor. Son olarak Gençliğim Eyvah dizisinde rol alan Levent Ülgen kimdir, kaç yaşında? Levent Ülgen aslen nereli, eşi kim?

LEVENT ÜLGEN KİMDİR?

Levent Ülgen, Tam adı Ömer Levent Ülgen'dir. 8 Ağustos 1962 tarihinde Cihanbeyli, Konya'da doğdu .Anne taraba tarafı ise Şereflikoç hisarlıdır. Babası Yaşar Bey İş Bankası'nda müdürlük yapmış. Bir kız kardeşi vardır.

Ankara İnönü Lisesi'ni, ODTÜ Fizik Bölümü'nü bitirdi. ve Ankara Halk Tiyatrosu'nda görev aldı, daha sonra Ankara Sanat Tiyatrosu'na katıldı. Bu tiyatroda çeşitli oyunlarda sahne alırken, Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim aldı. Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Atçalı Kel Mehmet oyununda figüranlıkla başlayan tiyatro yaşantısına hem çocuklar hem de büyükler için sergilenen çeşitli oyunlarda çok farklı rollerle devam etti. Mezuniyetinin ardından Devlet Tiyatroları bünyesinde oyuncu ve yönetmen olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde yüksek lisansını tamamladı.

2002'de yayınlanmaya başlayan "En Son Babalar Duyar" isimli televizyon dizisindeki "üçkağıtçı hayırsız damat Kadir" rolüyle tanındı. Bu karakter ve özellikle ağzından düşürmediği "Hallederiz" repliği o kadar çok tuttu ki, hem karakterin hem de Ülgen'in adı bir süre sonra "Hallederiz Kadir"e çıktı.

Ayrıca TRT'de yayınlanan Bir Kelime Bir İşlem programını sundu.

Sivil Toplum Kuruluşları'nın çalışmalarında aktif olarak görev alan Ülgen, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin geleneksel Nazım Günleri'nde de, Yılmaz Onay tarafından, okuma tiyatrosu olarak sahnelenen Nazım Hikmet oyunlarında, 2007 yılından bu yana her yıl gönüllü olarak rol almaktadır.

Kanal D'de yayınlanan "Akasya Durağı" adlı dizide de oynadı.

2014 yılı Kasım ayında Show TV'de yayınlanmaya başlayan, Türker İnanoğlu yapımcılığında Erler Filmin yaptığı "Roman Havası" adlı dizide başrolü Oya Başar, Levent Ülgen, Cezmi Baskın, Petek Dinçöz, Erkan Şahin ve Günay Karacaoğlu paylaşmaktadır. Dizide ayrıca İlhan Daner, Lalizer Kemaloğlu, Boğaç Aksoy, Gökhan Şahin, Gülay Baltacı, Mehtap Ar, Hakan Dülger, Çiğdem Aygün, Galip Erdal, Goncagül Narlı ve Mesut İzgi gibi usta isimler yer alıyor.

LEVENT ÜLGEN EŞİ KİMDİR?

Kendisi gibi tiyatro sanatçısı olan Tülay Bursa ile bir süre evli kaldı.

Levent Ülgen, 4 Haziran 2014 tarihinde 4 yıldır birlikte olduğu danışmanı Ziynet Şafak ile İzmir Fuar Evlendirme Dairesi'nde evlendi. Levent Ülgen'in çocuğu ise Eris Ülgen'dir.