Levent Ülgen: ''Başörtüsünün yasaklanması büyük bir haksızlıktı''

Sanatçı Levent Ülgen, başörtüsü yasakları dönemi hakkında açıklamalarda bulundu. Büyük bir haksızlık olduğunu dile getiren Levent Ülgen, ''Konservatuvarı örgütledim ve dayanışma için, başörtüsü eylemlerine katıldık. Ben hayatım boyunca bütün haksızlıklara karşı mücadele ettim.'' ifadelerini kullandı.

Usta sanatçı Levent Ülgen, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sabah Günaydın'dan Tuba Kalçık'a konuşan Levent Ülgen üniversite öğrencisi olduğu dönemde yaşanan başörtüsü yasaklarına karşı, konservatuvardaki sınıf arkadaşlarını, bu haksız zulme uğrayanlara karşı dayanışma uygulanması ve destek vermeleri için adımlar attığını açıkladı.

"BAŞÖRTÜSÜNÜN YASAKLANMASI BÜYÜK BİR HAKSIZLIKTI"

Sanatçı Levent Ülgen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Başörtüsü yasakları döneminde ben de başörtüsü eylemlerine destek verdim. Başörtüsünün yasaklanması büyük bir haksızlıktı. Ankara Devlet Konservatuvarı'nda okurken, İlahiyat Fakültesi'nin önünde başörtüsü eylemleri yapılıyordu. Ben de konservatuvardaki kız arkadaşlarıma ''İstediğiniz gibi okula gelebiliyorsunuz. Saçınızın bir tarafını kırmızı, bir tarafını sarı boyatıp derse girme hakkına sahipsiniz ama başörtüsü taktığı için derse giremiyorlar. Bu büyük bir haksızlık'' dedim. Ve konservatuvarı örgütledim ve dayanışma için, başörtüsü eylemlerine katıldık. Ben hayatım boyunca bütün haksızlıklara karşı mücadele ettim."