Lerzan Mutlu ile Ceren Hindistan davalık olmuştu... Mahkeme kararını verdi!

Ceren Hindistan'ın kendisine sosyal medya üzerinden hakaret etmesiyle açtığı 160 bin TL'lik davayı kazanan Lerzan Mutlu cephesinde yeni bir gelişme yaşandı. Lerzan Mutlu, Ceren Hindistan'ın özür dilemediği gerekçesiyle açtığı tazminat davasını kazandı. Hindistan, Mutlu'ya 7 bin lira manevi tazminatı faiziyle birlikte ödeyecek.

Lerzan Mutlu, bir dönem yorumculuk yaptığı "Söylemezsem Olmaz" programında oyuncu Ceren Hindistan'ın iş insanı Ümit Aslan'la yaptığı dini nikahlı evliliği hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu.

Lerzan Mutlu'nun açıklamalarına sinirlenen Ceren Hindistan, sosyal medya hesabından yaptığı "Türkiye'nin iki seviyesizi çıkmış bizi eleştiriyor. Hangi vasıfla? Hayat bizim dedikodusu sizin, hayırdır? İmam nikâhlı da olurum resmi nikâhlı da... Hayat benim değil mi? Size mi vereceğim hesabını! Kabul eden benim, yaşayan benim! Sana ne! Yeni doğum yapmış bir anneye bunu yaptığınız için Allah sizin belanızı versin!" açıklaması ile olay yaratacak sözler sarf etmişti.

Ceren Hindistan paylaşımı kısa süre içerisinde silse de Lerzan Mutlu, savcılığa şikayette bulundu ve Hindistan'a İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme, hakaret suçundan Ceren Hindistan'ı bin 160 lira adli para cezasına çarptırdı.

Lerzan Mutlu, avukatı aracılığıyla Ceren Hindistan'a 10 bin TL'lik tazminat davası da açtı. Mutlu'nun avukatı verdiği dilekçede "Davalı, yaptığı eylemden sonra müvekkil ile iletişim kurmamış, özür dilememiş ve pişmanlığını dile getirmemiştir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde iki yıldır devam eden davada sona gelindi. Duruşmada Lerzan Mutlu'nun avukatı H. Barbaros Bursalıoğlu, "Ceza dosyası kesinleşmiştir. Ceren Hindistan'ın suçu sabittir. Ceren hanım, müvekkilden herhangi bir özür dilememiştir. Davamızın kabulüne karar verilsin" dedi.

Ceren Hindistan'ın avukatı Gizem Bostan Haçikoğlu ise, davanın reddini istedi. Ancak mahkeme Mutlu'yu halı buldu. Ceren Hindistan'ın 7 bin liralık manevi tazminatı 7 yıllık faiziyle birlikte Lerzan Mutlu'ya ödemesine karar verildi.