Kuruluş Osman'ın Kumral Abdal'ı Emin Gürsoy'dan dikkat çeken açıklama: Tarihin görsel olarak da anlatılması gerektiğini düşünüyorum

ATV'de ekrana getirilen Kuruluş Osman dizisinde hayat verdiği Kumral Abdal'ı canlandıran büyük beğeni toplayan Emin Gürsoy dizi ve karakteriyle ilgili Bozdağ Film Youtube kanalına açıklamalarda bulundu. Gürsoy, 'Yeşilçam döneminde yapılan filmler vardı, onlar da çok değerliler. Ama son dönemde bunu yapamaz olmuştuk. Şimdi yapabiliyoruz. Artık bu konuda büyük bir tecrübe var. Tarihin görsel olarak da anlatılması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden de değerli buluyorum.' dedi.

Başrollerinde Burak Özçivit'in rol aldığı ATV'nin sevilen yapımlarından olan Kuruluş Osman dizisinde Kumral Abdal karakteri ile izleyici karşısına çıkan ünlü oyuncu Emin Gürsoy, samimi açıklamalarda bulundu.

"TARİHİN GÖRSEL ANLATILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

'Kuruluş Osman' dizisinde Kumral Abdal karakterine hayat veren Emin Gürsoy diziyle ilgili düşüncelerini "Çok değerli buluyorum. Çünkü biz tarihimize bakmayı biliyoruz ama onu gerçekleştirmekte bu zamana kadar biraz sıkıntı yaşadık. Yeşilçam döneminde yapılan filmler vardı, onlar da çok değerliler. Ama son dönemde bunu yapamaz olmuştuk. Şimdi yapabiliyoruz. Artık bu konuda büyük bir tecrübe var. Tarihin görsel olarak da anlatılması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden de değerli buluyorum. Yapımcımız ve proje tasarımcımız Mehmet Bozdağ Bey'in kendisi tarihçi olduğundan hikaye anlatmakla ilgili iştah ve arzusunu görüyorsunuz. Büyük bir çabası var" şeklinde ifade etti.

"KURULUŞ OSMAN İLE ÇOCUKLUĞUMA GİTTİM"

'Kuruluş Osman' dizisinde yer almanın bir şans olduğunu belirten Gürsoy "Ben 'Diriliş Ertuğrul'dan beri takip ediyorum. Anlatım biçimi hem görsel hem hikaye olarak çok hoşuma gidiyordu. İlk geldiğimde hissettiğim duygu bu işin içinde olmanın mutluluğu oldu. Bu bir şans çünkü. Ben köken olarak yörüküm, Kızılkeçili'yim. 20 yaşıma kadar tarım yaptım, doğanın içindeydim. Bir nevi çocukluğuma gittim" şeklinde konuştu.

"KUMRAL ABDAL, YARADANI ARAYAN BİR KARAKTER"

Karakteri Kumral Abdal ile ilgili duygularını ve tarihsel süreçteki yerini ise "Mehmet Bey karakterimi ilk söylediğinde tarihsel olarak inceledim. Kaynaklara göre değişiyor. Şeyh Edebalı'nın dervişlerinden birisi olarak düşünüyoruz. Gözüyle gördüğü, kulağıyla duyduğu her şeyde Yaradan'ı gören, onu arayan bir karakter. Hem anlattığı hikayelerde hem karşılaştığı karakterlerde hep arkasında bir hikaye oluyor. Söylediği sözün arkasında başka bir hikaye, gördüğü insanın arkasında başka bir mana buluyor. Kalp gözü açık. Allah dostu bir adam" sözleriyle dile getirdi.

"SİNEMA TARİHİ GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GEÇTİ"

Emin Gürsoy sette ustalarıyla birlikte çalışmanın heyecanından bahsetti: "Çekime geldiğim ilk dönemlerde enteresan bir olay yaşadım. İlk sahnelerden biri kurtla kuzu sahnesi idi. Onu çektik, sonra teaser çekeceğiz. O teaser benim için çok enteresandı. Ben sıradan bir oyuncuyum. Sete geldim ardından Cüneyt Arkın geldi, Tamer Yiğit, Burak Özçivit geldi. Sinema tarihi gözümün önünden geçiyor. Cüneyt Arkın ve Tamer Yiğit benim çocukluğumun kahramanları. O gün benim için inanılmazdı."