Kuruluş Osman'ın Kumral Abdal'ı Emin Gürsoy kimdir? Emin Gürsoy nereli, kaç yaşında?

Kuruluş Osman yeni sezonu ile dün akşam seyirci karşısına çıktı. Osmanlı Devleti'nin kuruluşu anlata dizide bu sezon kadroya Kumral Abdal karakteriyle, Emin Gürsoy'da dahil oldu. Son olarak Kalk Gidelim dizisinde yer alan Emin Gürsoy, Kumral Abdal rolüyle izleyici ile buluşacak. Kuruluş Osman'ın Kumral Abdal'ı Emin Gürsoy'un biyografisi...

Dün akşam ATV ekranında Kuruluş Osman yeni sezonu ile izleyici le buluştu. Yeni kadroya dahil olan Emin Gürsoy, Kuruluş Osman'da Kumral Abdal rolünü canlandıracak. Emin Gürsoy'un geniş kitlelerce tanınması Deli Yürek dizisi ile olmuştur. Kuruluş Osman'ın Kumral Abdal'ı Emin Gürsoy kimdir?  

EMİN GÜRSOY KİMDİR?

Emin Gürsoy, 12 Mayıs 1968’de Denizli Güney’de doğdu. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Emin Gürsoy, Antalya ve Van Devlet Tiyatroları’nda çalıştı. İzmit Şehir Tiyatrosu’nda da görev alarak pek çok oyunlarda yer aldı. 2018 yılında 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde Sibel filminde Sibel ve Fatma’nın babası karekteri ile Altın Koza En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

Kuruluş Osman'ın Demirci Davud'u Ahmet Yenilmez kimdir? Ahmet Yenilmez kaç yaşında?

Türkiye onu Deli Yürek dizisinde Kuşçu karekteriyle tanıdı. Emin Gürsoy, 2007 yılında Genco dizisinde Sefa rolünü oynadı. Bir Yusuf Masalı, Bozkırda Deniz Kabuğu sinema filminde de rol alan Emin Gürsoy, TRT 1’de yayınlanan Kalk Gidelim dizisinde Sefer karekterini canlandırdı.

Emin Gürsoy’un rol aldığı tiyatro oyunları :

2016 - Hıdrellez : Firuze Engin - Van Devlet Tiyatrosu

2013 - Evham : Umut Uğur - (Yönetmen olarak) - Van Devlet Tiyatrosu

Kuruluş Osman'ın Nikola'sı Erkan Avcı kimdir? Nikola'yı oynayan Erkan Avcı kaç yaşında?

Kuruluş Osman Cüneyt Arkın rolü nedir? Tarihte Aksakallıların reisi kimdir?

Kuruluş Osman Seray Kaya hangi rolde? Seray Kaya kimdir, kaç yaşında?

Kuruluş Osman'da Ertuğrul Gazi kimdir? Kuruluş Osman Ertuğrul Bey Tamer Yiğit kimdir?