Kuruluş Osman Turgut Bey kimdir, tarihte var mı? Kuruluş Osman Turgut Alp'i kim oynuyor?

Atv ekranlarının sevilen ve büyük bir ilgiyle izlenen dizisi Kuruluş Osman bu akşam yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkacak. Dizinin yeni bölümünde; Nikola'nın Turgut Bey'in obasına saldırıp onu esir aldığını öğrenen Osman Bey, Turgut Alp'i teslim almak için Gündüz Bey'i İnegöl Kalesi'ne gönderir. Osman Bey Turgut Alp'i kurtarabilmek için herkesi ters köşeye yatıracak bir plan yapar. Peki, Kuruluş Osman Turgut Bey kimdir, tarihte var mı? Kuruluş Osman Turgut Alp'i kim oynuyor? İşte tüm merak edilenler...

Çarşamba akşamlarının reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman bu akşam 67. yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkacak. Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanında Turgut Bey'in esir alındığı görülüyor. Osman Bey onu kurtarmak için harekete geçiyor. Tüm dizi takipçileri Kuruluş Osman Turgut Bey kimdir, tarihte var mı? Kuruluş Osman Turgut Alp'i kim oynuyor? gibi soruların yanıtlarını merak ediyorlar. İşte tüm detaylar...

KURULUŞ OSMAN TURGUT BEY KİMDİR?

Turgut Alp, Osmanlı İmparatorluğu'nun erken savaşçılarından biriydi. Ayrıca Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi'nin yakın arkadaşıydı. Ömrü boyunca Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi 'ye de hizmet etti. Meşhur baltasıyla savaştı. İnegöl'ü ele geçirdi. Bursa'nın fethinde (1326) Orhan Gazi ile beraberdi.

Yaklaşık 125 yaşında öldü. Mezarı İnegöl'de Turgutalp (Genci) köyü mezarlığında bulunur. Ertuğrul Gazi Türbesi'ndeki mezar gerçek değil onursal bir mezardır.

RÜZGAR AKSOY KİMDİR?

Kuruluş Osman'da Turgut Alp'i Rüzgar Aksoy canlandırıyor. Rüzgar Aksoy, 5 Ocak 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Haliç Üniversite Konservatuvar Bölümü mezunu olan Aksoy ilk oyunculuk deneyimini 2010 yılında başrollerinde Oktay Kaynarca ve Mehmet Akif Alakurt'un yer aldığı Adanalı dizisinde gerçekleştirdi.

Ardından bir döneme damga vuran Kara Sevda dizisinde rol aldı. Oyuncu son dönemde Keşif Çanakkale ve Deliler filminde oynadı.