Kuruluş Osman'ın Turgut Alp'i Rüzgar Aksoy kimdir? Kuruluş Osman Turgut Alp kimdir, tarihte var mı?

Kuruluş Osman'ın Turgut Alp'i ile ilgili aramalar hız kazandı. Atv ekranlarına 3. sezonu ile geri dönen Kuruluş Osman'ın 65. bölümü dün akşam yayınlandı. Dizi fragmanında adı geçen Turgut Alp'in kim olduğu ve tarihteki yeri merak ediliyor. Peki, Kuruluş Osman Turgut Alp kimdir, tarihte var mı? Kuruluş Osman'ın Turgut Alp'i Rüzgar Aksoy kimdir? İşte merak edilen detaylar...

Atv ekranlarının başarılı dizisi Kuruluş Osman 3. sezonu dün akşam izleyicisi ile buluştu Heyecanla beklenen dizide öne çıkan isimler arasında Turgut Alp yer alıyor. Fragmanda da gösterilen Kuruluş Osman Turgut Alp izleyiciler tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Kuruluş Osman Turgut Alp kimdir, tarihte var mı? Kuruluş Osman'ın Turgut Alp'i Rüzgar Aksoy kimdir?

KURULUŞ OSMAN TURGUT ALP KİMDİR?

Turgut Alp, Osmanlı İmparatorluğu'nun erken savaşçılarından biriydi. Ayrıca Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi'nin yakın arkadaşıydı. Ömrü boyunca Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi 'ye de hizmet etti. Meşhur baltasıyla savaştı. İnegöl'ü ele geçirdi. Bursa'nın fethinde (1326) Orhan Gazi ile beraberdi.

Yaklaşık 125 yaşında öldü. Mezarı İnegöl'de Turgutalp (Genci) köyü mezarlığında bulunur. Ertuğrul Gazi Türbesi'ndeki mezar gerçek değil onursal bir mezardır.

RÜZGAR AKSOY KİMDİR?

Rüzgar Aksoy, 5 Ocak 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Haliç Üniversite Konservatuvar Bölümü mezunu olan Aksoy ilk oyunculuk deneyimini 2010 yılında başrollerinde Oktay Kaynarca ve Mehmet Akif Alakurt'un yer aldığı Adanalı dizisinde gerçekleştirdi.

Ardından bir döneme damga vuran Kara Sevda dizisinde rol aldı. Oyuncu son dönemde Keşif Çanakkale ve Deliler filminde oynadı.