Kuruluş Osman yeni sezonu ne zaman başlayacak? Tarih belli oldu mu?

ATV ekranlarının sevilen dizisi Kuruluş Osman sezon finaline girmişti. Burak Özçivit'in başrollerinde yer aldığı dizi Kuruluş Osman, Bozdağ Film imzalıdır. Kuruluş Osman'ın son bölümünde Osman Bey bayrağı kaleye dikerek izleyicilere heyecanlı anlar yaşatmıştı.

Ekranların sevilen dizisi Kuruluş Osman 24 Haziran Çarşamba günü sezon finali yapmıştı. 2019 yılından izleyicilerin karşısına çıkan Kuruluş Osman, Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan esinlenerek Mehmet Bozdağ tarafından senaryolaştırılarak kaleme alınmıştır.

KURULUŞ OSMAN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kuruluş Osman'ın ne zaman başlayacağı hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor. 2.sezonunu eylül ya da ekim aylarından başlayabileceği tahmin ediliyor.

SEZON FİNALİNDE NELER YAŞANDI?

Obaya yapılan baskını bertaraf ettikten sonra hedefine Sofia ve Kulucahisar Kalesi'ni koyan Osman Bey, Kayı Obası Alpleri ile birlikte kaleyi ele geçirip Sofia'yı alt etmek üzere için plan kurup harekete geçiyor. Osman Bey, Sofia'nın kara şövalelerini nasıl alt edecek? Osman Bey ve Kayılar, Kulucahisar Kalesi'ni ele geçirebilecek mi? Osman Bey, nihayet Sofia'ya ihanetinin bedelini ödetecek mi? Osman Bey'in bu hamlesi uç bölgesinde nasıl bir tepkiyle karşılanacak? Aygül, Hazal Hatun'dan intikamını alacak mı?

EDİZ HUN, ERTUĞRUL GAZİ OLACAK

Engin Altan Düzyatan’ın “Diriliş Ertuğrul” adlı dizide hayat verdiği Ertuğrul Gazi’nin yaşlılığını kimin oynayacağı belli oldu.

Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu anlatan “Diriliş Ertuğrul” dizisinin devamı olan “Kuruluş Osman”ın kadrosuna Yeşilçam’ın usta aktörü Ediz Hun da dahil oldu. Hun, Burak Özçivit’in Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osman Gazi’yi canlandırdığı “Kuruluş Osman”ın yapım şirketiyle prensipte el sıkıştı.

Usta oyuncu dizide sık sık adı geçen ancak hiç yüzü gösterilmeyen Ertuğrul Gazi’nin yaşlılığını oynayacak. Dizinin ilerleyen bölümlerinde Burak Özçivit’in hayat verdiği Osman Gazi, Ediz Hun’un canlandırdığı babası Ertuğrul Gazi’yi Konya’da ziyarete gidecek ve ondan nasihatler alacak.