Kurtlar Vadisi'nin Nizamettin Güven'i Adnan Biricik: ''Niyetleri oyunculuk değil araba kapmak''

Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı Nizamettin Güven karakteri ile özdeşleşen ünlü sanatçı Adnan Biricik, genç oyuncular hakkında konuştu. Hülya Koçyiğit'in Film Gibi Hayatlar programına konuk olan Adnan Biricik, şimdiki oyuncuların asıl niyetinin dizi oyunculuğu değil araba kapmak olduğunu iddia etti.

Adnan Biricik, TRT2'de Hülya Koçyiğit'in sunumuyla ekrana gelen Film Gibi Hayatlar programına konuk oldu. Nizamettin Güven karakterini oynadığı Kurtlar Vadisi dizisi ve genç nesil oyuncular hakkında da konuşan Adnan Biricik, yeni nesil oyuncular ve oyuncu olmak isteyenler için şunları söyledi:

"Bazen televizyon izlerken eşime, 'Bu arkadaşı bir yerde seyrettim' diyorum. 'Yok sen onu falancaya benzetiyorsun' cevabını veriyor. Çünkü bütün erkekler sakallı tipler, bir sürü de ufak tefek kızlar. İki-üç tane oyunda görünüyor, sonra da göremiyoruz. Tiyatrodan ziyade, umurlarında olan dizi oyuncusu olmak ve bir an evvel bir araba kapmak. Ben öyle bakıyorum. Ben hocalık da yaptığım için teneffüslerde duyuyorum, hemen konuyu diziye getiriyorlar. 'Bırakın diziyi. Oyun izliyor musunuz?' diyorum. Devlet Tiyatrosu'nun oyunlarına, Şehir Tiyatrosu'nun oyunlarına, özel oyunlara gelin. Hepimizin kapısı size ardına kadar açıktır. Gelin bol bol oyun izleyin. Fotoğraf çekmek için çok fotoğraf bakmak lazım. Çok oyun izlemek lazım."

96 bölüm boyunca rol aldığı Kurtlar Vadisi dizisi hakkında da konuşan Biricik, "Oynadığım Kurtlar Vadisi gerçekten bütün zamanların en tutan, en çok izleyici toplayan dizisiydi. Hâlâ kitlesi var. Karşılaştığım insanlar, 'Üçüncü kez seyrediyoruz, dördüncü kez seyrediyoruz, dün akşam gene yine izledik' diyorlar. Üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen muazzam bir şeydi. Şunu da ben parantez söylemek istiyorum; sokakta 'Vay Nizamettin abi merhaba' diyenlerdense 'Adnan Bey merhaba, biz sizi falanca oyunda izlemiştik' diyenleri tercih ederim." dedi.