Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Attila Olgaç hakkında bilinmesi gereken 6 bilgi

Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı, Hayat Bilgisi'nin Hidayet Hoca'sı... Oynadığı karakterlerle hafızalara kazınan usta aktör Attila Olgaç, oyunculuk performansıyla her zaman beğeni topladı. Ancak Olgaç'ın bu iki fenomen karakter dışında bilinmesi gereken başka çalışmaları ve dikkat çeken bir hayat hikayesi mevcut. Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Attila Olgaç hakkında bilinmesi gereken 6 bilgiyi haberimizde derledik.

Türk televizyon tarihinin en çok izlenen yapımlarından Kurtlar Vadisi ve Hayat Bilgisi'nde canlandırdığı Kılıç ve Hidayet Hoca rolleriyle hatırlanan sanatçı Attila Olgaç, bugün halen Kılıç rolüyle tanımlanıyor. Devlet Tiyatroları sanatçısı olan ve sayısız önemli eserde rol alan oyuncunun hayatı ve kariyeri hakkında bilinmesi gereken pek çok önemli detay bulunuyor.

Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Attila Olgaç hakkında bilinmesi gereken 6 bilgiyi haberimizde derledik:

1 - Babası Kahraman Olgaç, Türkiye Satranç Federasyonu Onursal Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2 - Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan ve gazi unvanı alan tek sanatçıdır.

3 - Üç kez nikah masasına oturmuştur. Bu evliliklerinden birini, kantocu Nurhan Damcıoğlu ile yapmıştır. Evlilikleri 10 yıl sürmüştür.

4 - Baba 1 seslendirmesiyle Marlon Brando'yu seslendiren ilk kişi olmuştur.

5 - Şirinler çizgi dizisinde Gargamel karakterini seslendirmiştir.

Fotoğraf 1984 Şirinler seslendirme kadrosundan*

6 - İki fenomen karakteri Kılıç ile Hidayet Hoca'yı aynı dönemde oynamış, birer gün arayla 4 sene boyunca aynı kanalda iki farklı karakterle ekrana gelme başarısı göstermiş tek sanatçı olarak tarihe geçmiştir.