Kurtlar Vadisi ile Ezel'i kıyaslayabilir misin? İki efsanede de birbirini aratmayacak detaylar ifşa oldu!

Kurtlar Vadisi sonrası benzer etkiyi oluşturması beklenen pek çok dizi yapıldı ancak hiçbiri aynı etkiyi gösteremedi. Sadece tek bir dizi Kurtlar Vadisi kadar başarılı ve etkili olarak öne çıkan yapımlardan olabildi. O dizide Ezel'di... Ezel ile Kurtlar Vadisi dizileri bu etkinin dışında birbirleri ile birçok noktadan benzerlik gösteriyorlar. Bu benzerlik sadece temel konu üzerinden değil karakterler ile de seyrediyor. Dizikotek'in yeni bölümünde iki efsane dizinin benzerliklerini anlattık.

Kurtlar Vadisi 2003 yılında ilk kez seyirci karşısına geçmişti. Oktay Kaynarca'nın Süleyman Çakır karakteri ile kendisine müthiş bir şöhret kazandırdığı ve her karakterinin, oynayan sanatçıyla özdeşleştiği Kurtlar Vadisi efsanesi sonrası pek çok benzer dizi yapılmaya çalışılmış ancak başarılı olunamamıştı. Aynı etkiyi oluşturması beklenen dizilerin hiçbiri isteneni verememişti. Tek bir dizi hariç: Ezel. Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünde olduğu Ezel, pek çok noktadan benzerlik gösteriyordu.

KURTLAR VADİSİ İLE EZEL'İ KIYASLAYABİLİR MİSİN?

Ezel ile Kurtlar Vadisi dizileri akılda kalıcı projeler olarak Türk dizi tarihine damgalarını vurdular. Her iki proje de bu etkinin dışında birbirleri ile birçok noktadan yakınlık gösteriyorlardı.

VADİ VE EZEL KARAKTERLERİ BİRBİRLERİNE BENZİYORDU

Karakterler ve hikayeler çokça örtüşüyordu. Bu benzerlikleri; Akşam editörü Hüsna Köşger, Dizikotek'in yeni bölümünde anlattı.

KURTLAR VADİSİ İLE EZEL'DE BİRBİRLERİNİ ARATMAYACAK DETAYLAR

AKŞAM TV programlarından Dizikotek'te Hüsna Köşger; Kurtlar Vadisi ile Ezel'in konu olarak benzerliklerinin dışında, hikayede yer alan karakterlerin konumlarına da dikkat çekti. Başarılı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken iki dizi de benzer yönden hikayelerini işlemeyi tercih ediyordu.

VADİ - EZEL BENZERLİĞİ SOSYAL MEDYADA DAHİ GÜNDEM OLDU

İki dizinin bu benzerlikleri sosyal medyada dahi gündem olmuştu. Seyirci her iki dizinin de benzerliklerine yönelik yorumları sıklıkla kullanıyorlardı.