Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'de heyecan dorukta! ''Nil, kimden yana?''

TRT1'in Pazartesi akşamları ekrana gelen tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'nin 30. bölümünde neler olacak sorusu yanıt buldu. İşte Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin yeni bölümünde yaşanacaklar?

Uğur Güneş'in başrolü olduğu TRT1'in her hafta merakla beklenen dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'de heyecan devam ediyor.

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ'NİN YENİ BÖLÜMÜNDE NELER OLACAK?

Selahaddin Kahire arenadan yükselen kılıç seslerini, Kudüs nağmeleriyle susturan sese kapılır. Balian ve Selahaddin arasında geçen kıran kırana savaşı durduran Şemse, Kadı Fazıl'ın Mısır'ın dirliği için istemiş olduğu dileği geri çevirmeyerek yeminini bozmuş olur. Balian ve Sultan Nureddin'in gözbebeği olan Selahaddin böylelikle; Mısır'a çöken vezir Dirgam'ın hışmından kurtulmuş olur.

Hayatını; İbelin'i Haçlı zihniyetine karşı korumakla geçirmiş olan Kont Hugh, kardeşi Balian'a fırsat bulup dinletemediği son isteğini, dostu Lord Giyom'a emanet edecektir.

KRAL AMALRIK, MILES'IN CENAZESİNE KATILMAYACAK

Selahaddin'i kuyuya atan Kerek Kontu Miles, üzerine oynanmış olan oyunlarla canını Selahaddin'in avucuna bırakacaktır. Kral Amalrik ise Surlu William'la birlikte ateşe attıkları silah arkadaşı Miles'in, cenazesine dahi katılmayacaktır. Eşini kaybeden Mila da, intikamını almaya and içecektir.

Kadı Fazıl köklerini bulma telâşındaki Şemse'den, Nil'de çevirecekleri oyuna katılmasını ister. Mısır'ı kendisine ram edip kimselere göz süzmeyen Hristiyan güzel, rüyasında gördüğü kişiyi gerçekte de görmenin hayretiyle ne yapacağını bilmez haldedir. Şemse, cenkten cenge koşturan Selahaddin'e karşı gönlünü kaptırıp, kendini ateşe atacak mıdır?

Selahaddin, kendine inanan bir avuç insanla birlikte kurduğu oyunla Mısır'daki dengeleri değiştirecek, Şaver'in ve Dirgam'ın kaderini belirleyecektir. Acaba Nil kimi baş üstünde taşıyacak, kimi yutacaktır?