Kraliyetten vazgeçen Prens Harry iş buldu!

Geçtiğimiz yıllarda Kraliyet görevlerinden vazgeçip eşi Meghan Markle ile ABD'de yeni bir yaşam kuran Prens Harry kendisine iş buldu. Kraliyetten annesi Prenses Diana'nın bıraktığı miras ile ayrılan Prens Harry, maddi zorluklar sebebiyle Netflix ve Spotify ile anlaşma yaptıklarını açıklamıştı.

Kraliyetteki görevlerinden vazgeçmesinin ardından Prens Harry, kendisine Silikon Vadisinde kurulan bir girişimde yönetici olarak iş buldu. Sağlıklı yaşam, akıl sağlığı ve antrenörlük üzerinde uzman "BetterUp Inc" şirketinde yönetici olarak görev alan Prens Harry'nin "Chief Impact Officer" yani "Etkiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı" olarak görev yapacağı açıklandı.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Prens Harry'nin bu işi neden kabul ettiği Prens'in açıklamalarıyla aktarıldı, "Ben insanların yaşamlarında bir etki yaratmak istiyorum. Proaktif antrenörlük ve mentorluk insanların gelişmelerinde sınırsız olanak sağlıyor ve farkındalığı artırarak daha iyi bir yaşam sunuyor." ifadelerini kullandı.

Prens Harry'nin görevi boyunca ne kadar kazanacağı ise açıklanmadı.

"ÇOK ZOR VE ANLAMLI BİR POZİSYON"

Prens Harry'nin ortak bir arkadaşları vasıtasıyla tanıştığı BetterUp şirketinin CEO'su Alexi Robichaux, "Bu çok zor ve anlamlı bir pozisyon." açıklamasında bulundu. Prens Harry'nin yöneticilik görevini yaparken, kimseye rapor vermeyeceği ve altında herhangi bir ekibin yer almayacağı, sadece toplantılarda ve özel davetlere katılacağı bildirildi.