Kostüm asistanına küfür ettiği iddia edilmişti… Deniz Çakır sessizliğini bozdu

Fox TV'nin reyting rekortmeni dizisi Masumiyet de sular durulmuyor. Masumiyet adlı dizide kostüm asistanı olarak çalışan Çağatay Görgen, aynı yapımın başrol oyuncusu Deniz Çakır'ın kendisine 6 Mart günü küfür ettiğini, istifaya zorladığını öne sürerek oyuncudan şikayetçi olmuştu. Adliyeye taşınan konuyla ilgili ilk açıklama dizinin yapımcısı Gold Film'den geldi. Olayın baş aktörü Deniz Çakır ise bugün Instagram üzerinden paylaştığı post ile açıklamada bulundu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, bir oyuncunun kıyafetinde karışıklık yaşandığı ve Deniz Çakır'ın kostüm asistanı Çağatay Görgen'e bağırmaya başladığı ve "Ne biçim iş yapıyorsunuz. İlk defa mı çalışıyorsunuz?" gibi ifadeler kullandığı anlatıldı.

'BAĞIRARAK SETİ TERKETTİ'

Dilekçede; şikayetçi Çağatay Görgen'in "Aranan kotu bulduk diğer asistan getiriyor, neden bağırıyorsunuz" demesi üzerine oyuncu Çakır'ın bağırarak seti terk ettiği belirtildi. Olaydan sonra Çakır ile Görgen'in asansörde karşılaştığı ve yanlarında reji asistanı varken Çakır'ın Görgen'e hakaret ettiği iddia edildi. Hakaret iddiasından sonra Çakır'ın 20 dakika boyunca setten ayrıldığı, geri dönüp makyaj kısmına geçtiği dilekçede kaydedilirken, Çakır'ın on kişiden fazla set çalışanının olduğu yerde kostüm asistanı Görgen hakkında küfür ettiği öne sürüldü."

Görgen'in, Çakır'a "Deniz Hanım olayın sizinle bir alakası yok. Bir karışıklık olmuştu çözdük, neden hakaret ediyorsunuz?" şeklinde soru sorması üzerine Deniz Çakır'ın, "Bunun burada ne işi var, alın şunu gözümün önünden. İşi bilmiyorsunuz, biz burada olduğu sürece ben sete çıkmam. Çıksın gitsin gözümün önünden" şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi. Görgen'in bu fevri çıkışa dayanamayarak olay yerini terk ettiği ve karavanda saatlerce ağladığı ifade edildi.

'ONU GÖRÜRSEM KIYAMETİ KOPARIRIM'

Kostüm asistanı Çağatay Görgen'in adliyede verdiği dilekçede oyuncu Çakır'ın set amirinin yanına giderek "Onu görürsem, kıyameti kopartırım. Neyse parası cezası ben veririm, o gitsin" dediği şeklinde beyanda bulundu.

Set amirinin de Güngör'e istifa dilekçesi hazırlayarak imzalamasını istediği iddia edildi. Çağatay Görgen'in de olay sırasında yaşadığı şok ve utancın etkisiyle istifa dilekçesini okumadan imzaladığı vurgulandı. Deniz Çakır hakkında 'basit hakaret' suçundan dava açılması istendi.

'SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Görgen'in avukatı Yeter Yıldız Dalkılıç, "Müvekkilim hiç hak etmediği bir şekilde maalesef sinkaf içerikli küfür ve hakaretlere maruz kalmıştır. Müvekkilim bir set emekçisi, ne yazık ki pandemi döneminde de zor koşullarda çalışıyorlar. Deniz Çakır hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. 'Hakaret' suçlarında dosya uzlaştırmaya gidiyor. Biz uzlaştırma aşamasında da Deniz Çakır'dan bizzat basın yoluyla özür bekliyoruz. Maalesef Deniz Çakır yaptığı hakaretlerin arkasında, yani herhangi bir pişmanlık ibaresi göstermemiş. Müvekkilim bu durumdan dolayı çok mağdur, kendisinden özür bekliyoruz. Özür dilerse ancak uzlaşma sürecimiz olacak. Konu şu anda yasal mercilerde" şeklinde konuştu.

DENİZ ÇAKIR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Masumiyet dizisi setinde yaşanan krizle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Deniz Çakır, 'Yoktur başka cevabım... Olamaz da...' başlığı ile paylaşımda bulundu.

GOLD FİLMDEN AÇIKLAMA

Bu iddiaların ardından 'Masumiyet' dizisinin yapımcısı Gold Film yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Yapım şirketinden gelen açıklamada; sette böyle bir kavga yaşanmadığı; Çağatay Görgen'in kendi isteği ile 6 Mart tarihinden iki gün önce istifa ettiği ifade edildi.