Psikoz tedavisi var mı? Kırmızı Oda Rezzan'ın hastalığı psikoz nedir?

TV 8'in ilgi ile takip edilen dizisi Kırmızı Oda yeni sezonu ve oyuncuları ile dikkatleri üzerine topladı. Nihal Yalçın'ın hayat verdiği Rezzan karakterinin psikoz evresinde olduğu belirtildi. Televizyon izleyicileri ise Kırmızı Oda Rezzan'ın hastalığı psikoz nedir? Psikoz tedavisi var mı? gibi soruların yanıtını araştırmaya başladı.

Kırmızı Oda Rezzan'ın hastalığı psikoz hakkında araştırmalar yapılıyor Cuma akşamı TV 8'de yayınlanan dizinin yeni sezon oyuncuları arasında Nihal Yalçın'ın hayat verdiği Rezzan karakteri de bulunuyor. Televizyon izleyiciler ise Kırmızı Oda Rezzan'ın hastalığı psikoz nedir? Psikoz tedavisi var mı? sorusuna yanıt arıyor. Biz de sizler için psikoz hastalığı hakkında detaylara haberimizde yer verdik.

KIRMIZI ODA REZZAN'IN HASTALIĞI PSİKOZ NEDİR?

Rezzan kendisinin cinler tarafından kontrol edildiğine inanıyor. Ağır ataklar geçiren Rezzan'ın psikoz evresinde olduğu ortaya çıktı. İş yerindeki Cafer'in kendi peşinde olduğunu iddia eden Rezzan, sürekli farklı sesler duyuyor ve halüsinasyonlar görüyor. Madalyonun İçi isimli kitaptan uyarlanan dizide Rezzan'ın hikayesinin "Cinini Çıkardım" bölümünden uyarlandığı tahmin ediliyor. Kitaptaki bu bölüme göre, Rezzan'ın hastalığında büyük pay annesine ait. Annesi de şizofreni hastası olan Rezzan'ın bir ablası var, ancak henüz dizide yer almayan ablası, kitapta annesinin baskılarına dayanamayarak intihar ediyor.

PSİKOZ TEDAVİSİ VAR MI?

Psikoz hastalığı, beynin bilgileri işleme sürecini etkileyen bir hastalıktır. Psikoz, bireyin gerçeklikten kopmasına ve iletişimi kaybetmesine neden olur. Psikoz yaşayan bireyler gerçek olmayan şeylere inanır. Ayrıca psikoz hastalığı yaşayanlar olmayan şeyleri görebilir, duyabilir. Psikoz bir hastalık değil, belirtidir. Psikozun farklı çeşitleri vardır, sonuçları ağır olabilir.

Psikoz tedavisinde kullanılan antipsikotik ilaçlar, halüsinasyonları ve sanrıları azaltır ve insanların daha net düşünmelerine yardımcı olurlar. Ancak altta yatan hastalığı tedavi etmezler. Bu ilaçlar beyin hücreleri arasında mesajlar ileten bir kimyasal olan dopaminin etkisini bloke ederek çalışırlar.