Kırıkkaleli olan 4 ünlü isim

Ünlü isimlerin özel hayatına dair detayları merak edilirken memleketleri de araştırılıyor. Biz de sizler için Kırıkkaleli olan ünlü isimleri derledik. İşte Kırıkkaleli olduğunu duyunca ağzınızın açık kalacağı 4 ünlü isim...

Işıltılı hayatları ile merak uyandıran ünlü isimlerin nereli olduğunu da sizler için derledik. İşte Kırıkkaleli olduğunu duyunca ağzınızın açık kalacağı 4 ünlü isim...

1- CEMİLE CANYURT

1992 yılının Mart ayında aslen Kırıkkale'de dünyaya gelen başarılı isim Ankara'da yetişmiştir. Henüz 13 yaşında iken tiyatro ile tanışmış ve Ankara'da özel bir tiyatro bünyesinde tiyatro eğitimi almıştır. Ancak babasının elle tutulur bir meslek seç cümlesi nedeni ile bir süre gizli saklı tiyatro faaliyetlerini sürdürmek zorunda kalmıştır. Sonrasında ise hayallerine bir süre ara vermek zorunda kalmış ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünü kazanmıştır.

2- LARA

19 Mart 1979 yılında Kırıkkale ilinde müzisyen bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Kırıkkale'de lise mezunu olduktan sonra Alanya'da hostes olarak çalıştı. Lara'nın ilk albümü, 5 Haziran 2003 tarihinde çıktı. Ozan Müzik ile Işık adlı ilk albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. 27 Mayıs 2005 tarihinde Adam Gibi Adam adlı ikinci albümüyle yaklaşık 100 bin sattı.

3- SADETTİN SARAN

1964 doğumlu iş adamı Sadettin Saran Amerika Birleşik Devletleri'nde Kentucky Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği Eğitimi almış ve ardından Türkiye'ye gelerek Saran, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığında çalışmıştır.

4- İKBAL GÜRPINAR

İkbal Gürpınar 4 Ekim 1969 yılında Kırıkkale'de dünyaya geldi. Kırıkkale İmam Hatip Ortaokulu, Çankaya Lisesi, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan İkbal Gürpınar, 1992 yılında Polis Radyosu'nda sunuculuk kariyerine başladı.