Kim Milyoner Olmak İster'deki matematik sorusu ODTÜ mezunu yarışmacıyı zora soktu!

ATV'de ekrana getirilen Kim Milyoner Olmak İster'e katılan ODTÜ mezunu yarışmacı gelen matematik sorusu karşısında zor anlar yaşadı. ''1,2,3,4 ve 5 sayılarının ortalaması kaçtır?'' sorusu için 2 joker kullanan yarışmacı cevabı bilemeyince Kim Milyoner Olmak İster'den çekildi. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği ATV ekranlarının sevilen yarışmalarından olan Kim Milyoner Olmak İster'in son bölümünde ilginç anlar yaşandı. ODTÜ mezunu olan Rukiye İkra Ağca, 4 sorudaki matematik sorusunu ilki joker kullanmasına rağmen yanıtlayamayınca yarışmadan çekilmek zorunda kaldı.

İlk 3 soruya doğru cevap veren yarışmacı, 4. soruda gelen matematik sorusunda zor anlar yaşadı. Ağca'ya "1, 2, 3, 4, ve 5 sayılarının ortalamaları kaçtır?" sorusu soruldu. Sorunun cevabını bulamayan yarışmacı önce telefon joker hakkını kullandı. ODTÜ mezunu olduğu belirtilen joker de cevabı bilemedi. Telefon jokerinde beklediği cevabı alamayan yarışmacı, bu sefer de yarı yarıya joker hakkını kullandı. Cevabı yine bulamayan yarışmacı "Çok üzgünüm" diyerek yarışmadan çekildi.

Yarışmacının teselli etmek isteyen Kenan İmirzalıoğlu ise ortalamanın nasıl hesaplanmasını gerektiğini anlatarak bir kez daha soruyu yöneltti. Ancak heyecanına yenik düşen yarışmacı yine yanlış cevap verdi.

Sorunun doğru cevabı ise 3'tü.